Изкуствено създадена ли е Слънчевата система?

Многобройните екзопланети, открити от астрономите, имат едно съществено различие от планетите в Слънчевата система, установиха учени.

Става въпрос за размерите на планетите в една система. Анализът на стотици екзопланети показва, че те имат сходни размери в рамките на една система.

Именно това ги отличава от планетите в Слънчевата система, които са твърде различни като размери, сочи изследването на международен екип от учени, изводи от което публикува phys.org.

Оказва се, че ако една екзопланета в системата е малка, то вероятно и останалите ще бъдат с малки размери и обратно – ако е голяма, и останалите ще са големи.

Същевременно, в Слънчевата система има гиганти като Юпитер, Нептун, Сатурн и Уран, които по своите размери се отличават значително от останалите планети, включително Земята.

Учените предполагат, че нашата система е сформирана по уникален, различен начин от останалите. В рамките на изследването са анализирани 909 планети в 355 системи.

Тази теория е в подкрепа на хипотезата за изкуствено създадена система от планети около една звезда.

Нарастването на масата на планетите, разстоянието между тях и от Слънцето са изумявали не един учен.

Подобна стройна система не е забелязвана от научни екипи на НАСА никъде другаде в познатия ни космос.

По-радикални изследователи и астрономи са отдадени на теорията за изкусвено създадена планетарна система и вероятно поредните улики от публикувания анализ дават основания за размисли в тази посока.

НП/2018

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.