Новини

Изпълненият с трагедия вдъхновяващ живот на Киану Рийвс

През 1999 г. Киану Рийвс се превърна в синоним на научно-фантастичната поредица „Матрицата“. Рийвс увековечи ролята на емблематичния „Нео“ и името му е завинаги гравирано в страниците на историята на Холивуд като изключителен екшън актьор.

Но макар че филмите му имат най-често щастлив край, животът му е изпълнен с трагедия и тъга. Това е историята на човек, който никога не се е отказал, винаги е ставал и продължавал живота си.

Той е дете на разведени родители

баща му изоставя своята съпруга и семейство, когато Киану е на 3 години. В детството си Киану сменя училища, тъй като той и майка му постоянно били в движение.

Не само образованието му е прекъснато от преместването им от град в град, но и като дете той се е борел с дислексията, поради което образованието му винаги е било предизвикателство.

Поради липсата на разбиране за дислексията по онова време той непрекъснато бил тормозен от своите връстници и никога не се е разбирал с тях.

В крайна сметка Киану напуска гимназията

без да получи дипломата си, тъй като образователната система никога не е включвала някой с неговото състояние.
Младият Киану претърпява нов удар на 23-годишна възраст. Най-добрият му приятел умира от свръхдоза.

През 1998 г. в живота на Киану прониква светлина, когато среща и се влюбва в Дженифър Сюм. Двамата са лудо влюбени и очакват дъщеря, но детето се оказва мъртвородено. След тази трагедия двамата постепенно се разделят.

Но съдбата продължавала да го тества по най-жестокия начин. 18 месеца след това живота на Дженифър бива отнет в автомобилна катастрофа.

Смята се, че именно трудностите в живота

превръщат Киану Рийвс в актьора, който е. Той също така е известен с благотворителността си и с това, че често дава голяма част от заплащането си на нископлатен помощен филмов персонал и актьори.

Приема намалено възнаграждение, за да работи с актьори като Ал Пачино и Джийн Хекман, което свидетелства за неговата скромност.

За неговото златно сърце

Redditor Kahi веднъж пише: „Приятел на семейството , коюйто работел на снимачната площадка за Матрицата имал семейни проблеми. Киану разбрал за това и му дал коледните си бонуси от 20 000 долара, за да му помогне.

Той беше един от малцината на снимачната площадка, които наистина искаха да знаят имената на хората, които като кажеха „Здравей“ наистина го имаха предвид, и които говорят с хората като с равни, а не отвисоко“.

През целия си живот Киану се е борил, за да постигне успех. Той е там, където е, защото никога не е губил надежда и защото се е издигнал над нещастието си. Той си остава скромен човек, която дава на обществото и вярва в разпространяването на позитивността в света. Киану Рийвс наистина заслужава всеки миг от своята слава.

НП/СЕ 2022