Тайни и загадки

Изследовател смята, че извънземни живеят сред хората

Извънземните живеят на Земята,

включително сред руснаците и европейците, но те „не са същите, каквито си представяме“, каза изследователят Юрий Сенкин пред news.ru.

Според него е малко вероятно извънземните да са създадени по образа на човек, тъй като с развитието на технологиите риска от разкриването им е твърде голям.

През последните 20 години

в обществото се утвърди мнението, че подобни същества не са мит и не е много трудно хората да се убедят в тяхното несъществуване.

„Мисля, че по някакъв начин сред нас има извънземни, но не както си ги представяме.“, казва изследователят.

Те са създадени по образа на човек

и е малко вероятно рискът от разкриване да е твърде голям. Но с развитието на технологиите, електрониката и новите сканиращи системи могат да бъдат открити.

„Системите за сканиране са толкова силни, че лесно може да се открият аномалии в човек, така че е невъзможно да се приспособи извънземен към човек във всички отношения“, казва Сенкин.

Експертът отбеляза,

че „по-лесно е да се прекодира самият човек като носител на нещо извънземно, като някакъв вид самоунищожаващ се чип“, отколкото да се рискуват технологии от категорията „те са сред нас“. Освен това човек е искрено, топло същество, обобщава Сенкин.

През декември стана известно, че търсенето и идентифицирането на природата на неидентифицирани летящи обекти (НЛО) е официално обявено за една от важните задачи на Пентагона.

Конгресът на САЩ

създаде специална служба в системата на Министерството на отбраната – отдел за проследяване на аномалии и установяване на тяхната същност (ASRO).

Службата ще се занимава с целенасочено разследване на докладите на военните, предимно пилоти, за срещите им с неизвестни летящи средства на границата на атмосферата и космоса.

news.ru