Новини

Извънземните знаят за нас, но едва ли ще се разкрият

Извънземните цивилизации,

които може да са в рамките на сто светлинни години от нас, вероятно са наясно със съществуването на човечеството.

Но астрофизиците са уверени, че извънземните може да не са толкова приятелски настроени, колкото мнозина смятат.

Както твърди ученият Питър Уорд, извънземните могат да бъдат и враждебни към човечеството. Той е убеден, че ако естественият подбор се е извършвал на други планети, то той е засегнал всички видове живот.

Само ДНК еквиваленти могат да мутират, пишат от forbes.com.

Например, ако сравните случващото се на Земята ще откриете, че всеки отделен вид не се откроява със свой особен алтруизъм. Той продължава да завзема колкото се може повече територия, като се умножава възможно най-активно. Вземете човека например.

Ако хората се сблъскат с интелигентна извънземна раса, ще започне същото, но в междупланетен мащаб. Ще започне ожесточена война за ресурси, територии и т.н.

Много астробиолози са убедени,

че силно развитият интелект в крайна сметка ще избере правилния път към мира, любовта и взаимното разбирателство. Сега е трудно да се съгласим с това, тъй като не се уважаваме един друг и особено мястото, където живеем.

„На Земята видовете, които познаваме, се размножават, докато не бъдат ограничени от пространството“, продължава да спекулира Уорд.

„Не виждате никакъв алтруизъм, тъй като всеки вид на нашата планета прави същото като човечеството, тоест занимава се с изземване на ресурси“, казва ученият.

Как извънземните ще бъдат настроени?

По отношение на човечеството, срещата с посетителите е добре да бъде внимателно подготвена.

Някои изследователи смятат, че извънземните цивилизации могат да се превърнат в силата, която ще помогне на хората да направят правилния избор, променяйки агресивното си поведение към приятелско.

Кой знае, може би извънземните цивилизации очакват точно това от нас, но засега отказват да осъществят контакт.

изт.