ИЗВЕСТНА КИТАЙСКА АКТРИСА ПОД УДАРИТЕ на закона

Китайската мега звезда Фан Бинбин е глобена 883 млн. юана (129 млн. долара) за укриване на данъци и други простъпки, съобщиха властите в Пекин.

Звездата, която изчезна от погледа на обществеността, пусна в социална медия дълго и прочувствено извинение.

Фан Бинбин, която е от най-високоплатените китайски актьори, няма да бъде преследвана по съдебен път, ако глобите бъдат платени навреме, съобщи агенция Синхуа. Актрисата е попаднала в погледа на властите при разследване как известни личности огласяват спечеленото.

Някои от филмовите звезди са обвинявани, че използват т. нар. договори „ин-ян“ – практика, при която един договор определя реалното възнаграждение за актьора, а спуг, с по-ниски суми, се предоставя за данъчните власти.

Сега властите разпоредиха на Фан бинбин и компаниите, които тя контролира, да изплатят дължимата сума под формата на данъци, глоби и други наказателни финансови мерки.

37-годишната актриса не е виждана на публично място от 1 юли и нейното местопребиваване се превърна в повод за усилени спекулации.

В извинението си до своите милиони почитатели, което звездата публикува в социалната мрежа Уейбо, тя казва:“ Изпитвам неописуема болка в момента… Толкова ме е срам от това, което съм сторила. Искрено се извинявам пред всички.“

„Напълно приемам всички решения за наказание, направени в съответствие със закона, след разследване на данъчните власти. Ще изпълня нарежданията, правя всичко, на което съм способна, за да преодолея трудностите, набиране на средства, плащане на данъци и глоби.“

Дали под диктовка или не, но в посланието си актрисата слави управляващата компартия, без чиято „добра политика и без любовта на народа нямаше да има Фан Бинбин“.

БГНЕС

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.