Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

КЪДЕ ДА СЕ СКРИЕТЕ В СЛУЧАЙ НА СВЕТОВЕН АПОКАЛИПСИС

Индикациите, че сме на прага на Трета световна вода са все повече. Състезанието между Русия, САЩ и Китай за най-мощно въоръжение е все по-разгорещено. Включват се други претенденти за приза.

Докато някои опитват да предвидят кой ще излезе като победител от евентуалните сблъсъци, други търсят най-сигурните места в света.

В помощ на вторите е този списък с изолирани държави, които биха останали незасегнати от война, била тя и ядрена.

Това са 3 области, за чието съществуване повечето хора ще научат за първи път. Толкова са изолирани, че е сигурно, че ще бъдат незасегнати дори при световен конфликт.

Тристан да Куня

Тристан да Куня представлява група вулканични острови, архипелаг, намиращ се в южната част на Атлантическия океан. Едноименният остров е най-големият от архипелага с площ от 98 кв. км.

Тази територия е наречена „най-отдалеченото място на света“. Какво по-добро място за укритие? Както българският израз гласи, Тристан да Куня се намира „в дън земя“.

Само 297 души живеят на анексирания от Великобритания остров. Там няма ресторанти, хотели или летище. Стига се до него единствено с лодка, като пътуването трае седем дена.

Медок

Съвсем скоро за първи път бе изграден път до тази зона. Досега всичките 12 000 жители живяха в тотална изолация от външния свят.

Медок е окръг на Тибет и сакрално място за будистите. Населението е съставено от хора от различни етноси, но общото между тях е, че не се интересуват от изхода на Брекзит, нито от надцакването между Тръмп и Путин.

Цветното място се отличава и със своята природа и животински свят. Там могат да бъдат срещнати 42 вида редки животни и повече от 3 000 растителни видове.

Иллоккортоормиут

Името на това място е почти невъзможно за произнасяне, така както и локацията му е трудна за достигане.

Иллоккортоормиут е най-изолираният град в Гренландия. Според преброяване от 2014 г. там живеят едва 452 души.

Името в превод от източен гренландски диалект означава „Обитателите на голямата къща“.

Значима част от тези обитатели са представители на дивата природа. В района може да срещнете полярна мечка, тюлен или овцебик, наричан още мускусен бик.

TenTree/снимка: Тристан да Куня, labandfield.wordpress.com

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.