КАК АМЕРИКАНЦИТЕ И КАНАДЦИТЕ ИЗБИХА ИНДИАНЦИТЕ?

Индианците, коренното население на Америка, са били унищожени, почти заличени от картата на Америка.

Това се дължи на всякакви прерийни завоеватели и други престъпници, които все още се считат от САЩ и Канада за национални герои.

Хитлер е кученце в сравнение с тези герои

Хитлер е кученце в сравнение с „завоевателите на Америка“: в резултат на Холокоста на американските индианци, известен също като „петстотингодишна война“, 95 от 114 милиона местни жители в сегашните територии на САЩ и Канада са унищожени.

Хитлеровата концепция за концентрационните лагери се дължи в голяма степен на изучаването на английски език и историята на Съединените щати.

Той се възхищавал на лагерите за бурите в Южна Африка и за индианците в дивия запад и често в своя вътрешен кръг похвалил ефективността на унищожаването на коренното население на Америка.

Червените диваци, които не могат да бъдат заловени и опитомени – от глад и неравномерни битки са избивани безмислостно.

Терминът геноцид е извлечен от латинския (генос – раса, племе, цида – убийство) и буквално означава унищожаване или унищожаване на цялото племе или хора.

Оксфордският английски речник определя геноцида като „умишлено и системно унищожаване на етнически или национални групи“ и се отнася до първото използване на термина от Рафаел Лемкин относно действията на нацистите в окупирана Европа.

Правителството на САЩ отказва да ратифицира Конвенцията на ООН за геноцид. И не е чудно. Много аспекти на геноцида са били приложени на местните народи в Северна Америка.

Съдбата на американските коренни жители

„Окончателното решение“ на проблема на северноамериканските индианци стана модел за последващия еврейски холокост и южноафриканския апартейд.

Но защо най-големият Холокост остава скрит от обществото? Показателно е, че информацията за този Холокост е съзнателно изключена от знанието и съзнанието на хората в Северна Америка и целия свят.

Учениците все още учат, че големи части на Северна Америка са необитаеми. Но преди пристигането на европейците, градовете на американските индианци са били процъфтяващи.

Мексико Сити е имало по-голямо население от всеки друг град в Европа. Хората били здрави и добре нахранени. Първите европейци останали изумени.

Северноамериканският индиански холокост е по-лош от апартейда в Южна Африка и геноцида на евреите по време на Втората световна война. Къде са паметниците? Къде се провеждат паметните церемонии?

За разлика от следвоенната Германия, Северна Америка отказва да признае унищожението на индианците като геноцид.

Властите в Северна Америка не искат да признаят, че това е и продължава да бъде систематичен план за унищожаване на мнозинството от коренното население.

Терминът „окончателно решение“ не беше въведен от нацистите. Той беше произнесен от мениджърът по индиаските въпроси, Дънкан Кембъл Скот, Канада Адолф Айхман, който през април 1910 г. се погрижи толкова много за „индианския проблем“.

„Ние признаваме, че местните американски деца губят естествената си съпротива срещу болестите в тези училища и че умират много повече, отколкото в техните села. Но това само по себе си не е причина за промяна на политиката на този отдел, насочена към окончателното разрешаване на нашия индиански проблем. „

Европейската колонизация на Америка завинаги промени живота и културата на индианците. През XV-XIX век техните населени места са опустошени, народите са унищожени или поробени.

Ще си върнат ли земята Чероки разберете тук

Източник: Американски Холокост: Д. Станърд (Oxford Press, 1992) – „Над 100 милиона мъртви“

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.