Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Как аурата ни въздейства на състоянието ни и на хората около нас?

Аурата може да бъде считана за светлина или излъчване, което обгражда тялото на хората.

Древните описания на религиозни и духовни фигури често включват тази аура, но днес съвременната наука открива, че всички ние сме обградени от това поле и то дори въздейства върху начина, по който чувстваме.

Опитите да бъдат измерени невидимите феномени по научен път, често са тежко критикувани.

Но благодарение на нови научни открития и посветените на тази идея учени из цял свят, концепцията за нематериална наука започва все повече да се приема.

Това се отнася към идеята, че физическата материална реалност, която възприемаме със сетивата си, не е единствената реалност, която можем да изучаваме чрез съвременните научни методи.

„Деня, в който науката започне да изучава нефизически явления, тя ще направи повече прогрес за едно десетилетия, отколкото във всички предишни векове на съществуването си“ – Никола Тесла

Човешката аура

Уникалната работа на учените от института HeartMath може да ни разкрие какво всъщност е аурата.

Голяма част от техните проучвания са свързани с връзката между сърцето и мозъка.

Учените изследвали как комуникират сърцето и мозъка и как това се отразява на съзнанието ни и начина, по който възприемаме света.

Например, когато човек изпитва много силни позитивни емоции като благодарност или любов, сърцето бие, изпращайки определено съобщение.

Сърцето създава най-голямото електромагнитно в тялото. Поради това учените могат да съберат значителни данни от него.

Според доктор Ролин Маккрейти, директор на проучване в института:

Емоционалната информация всъщност се съдържа в тези полета. Като се научим да променяме емоциите си, ние сменяме информацията, закодирана в магнитното поле, излъчено от сърцето. Това може да има значителен ефект върху хората около нас. Ние сме фундаментално свързани на дълбоко ниво с всички други, както и с планетата. Това, което правим като индивиди, наистина има голямо значение и въздействие.

Какво означава това? Сърцето създава електромагнитно поле, което се променя, в зависимост от емоциите ви.

Това магнитно поле може да бъде измерено на няколко метра разстояние от тялото. Позитивните емоции са полезни за физическото ни състояние.

Доказано е и, че имунната система се подсилва от позитивните емоции.

Изводът – позитивните чувства и емоции имат по-голям ефект върху нас, отколкото някога сме си представяли.

collective-evolution

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.