Здраве

Как да балансираме като сърфираме в спиралата на алфа ниво?

Има различни начини, чрез които човек да открие спокойствие. Животът е като да стоиш на балансираща дъска: не постигаме постоянна устойчивост, защото винаги има вълни от емоции, които да ни тласкат нагоре и надолу.

Най-добрият начин е да сърфираме в спиралата

Разделите по-долу са свързани със седемте чакри или енергийните центрове „чи“ на човешкото тяло.

Идентично на реда в мистичната дъга, чакрите са илюстрирани.

Червеното е корена, оранжевото е сакралното, жълтото е слънчевия сплит, зеленото е сърцето, синьото е шията или гърлото, индигото е челото, а лилавото – короната.

Когато умът е затормозен и пълен, има по-малко пространство да се оцени прекрасното божествено, съвършено цяло, многоизмерното Аз.

Някои от най-добрите начини

за заземяване с Майката Земя са да дишаме дълбоко в продължение на 4 минути с вдишвания до 8, задържане до 4, и издишване до 7 секунди.

Целта на това упражнение е да излъчваме мисли в празното пространство и да успеем с намерение да победим сърцето си.

Вие сте точно там, където сте и се движите в правилната скорост.

Дишайте и мислете за тази мантра: Дишам, това съм аз!

Едно действие може да бъде толкова кратко, колкото избора да стоиш в изправена поза или толкова важно, колкото решението да напуснеш определено работно място.

Следващата стъпка в балансирането на чакрите е да обърнете внимание на посоката на вашето съществуване.

Правим ли редовно това, което искаме да правим? Нашият път отразява ли най-дълбоките ни желания?

Можем да започнем като обръщаме внимание на начина, по който даваме и получаваме енергия.

Разчупете рутината

Опитвайте нови неща. Упълномощавайте себе си в нови проекти. Най-важното е да обърнем внимание на нещата, които карат сърцето ни да бие по-бързо.

Гледате ли по-дълбоко в перспектива, когато се чувствате добре? Отдръпвате ли се, когато нещо ви се стори лошо? Забравете това, за което мислите, че е правилно и направете това, което смятате за правилно.

Слънцето е енергията на жизнената сила 

Това е алхимикът на органичната трансформация във всички същества. Всички ние сме смирено семе, родено от Слънцето и възобновяема енергия.

Безкрайна жива сила, която украсява света. Подобно на прекрасните цветя в полето, светлината на Аз-а внася цвят в живота.

Запалете мъжествената енергия янг. Бъдете честни с чувствата си и ги изразявайте открито. Разгледайте себе си и връзката с всичко, което съществува.

Изразявайте истинските си чувства

Когато решите да изразите истинските си чувства, наистина чувствате себе си. Ние сме същества, създадени от любов в градината на Вселената. Ние сме запленени от природата.

Разбудете състраданието си и оставете скръбта си. Бъдете в мир с женската енергия ин и оставете сълзите да паднат.

Променете мисловните си навици

Яжте растителни храни. Пийте много вода. Живейте без страх. Отворете сърцето си на някой нов човек в живота ви. Мирът е зеленото на дърветата, усмивката на младостта.

Намирайте го във вас независимо от времето на деня, къде сте или с кого сте?

Буда казва красноречиво: „Три неща не могат да бъдат дълго скрити: Слънцето, Луната и истината“.

Да живееш почтено, честно и да бъдеш уязвим, значи да освободиш духа от тялото и да се слееш с вятъра.

Всички ние сме канал за Вселената

Отворете гласа си, за да пеете собствената си версия на песента на вечността. Изразявайте открито своите мисли и чувства.

Тъй като третото око се събужда от дрямката си в почвата на идиличното невежество, човек вижда реалността в изумителна нова светлина.

Подобно на отворен вулкан, просветлението разтърсва човек до сърцевината му. Човек е добре да остане заземен, след като илюзията за разделяне се разкрива.

Откъсване от тривиалните въпроси

За да се балансира това повишено състояние на битието, може да се започне с упражнение за откъсване от тривиалните въпроси.

Освобождаване от миналото с усмивка и прегръщане на бъдещето с вяра.

Запознайте се със свещената геометрия и последователността на Фибоначи. Гледайте с внимание актуалните новини и четете за древната история с търсене на философията на времената.

Всеки ден е шанс да развиете съзнанието си – енергията на ума, тялото, душата.

С течение на времето човек се учи да преодолява човешкото преживяване, да се слее със сърцето на природата.

НП/2022