Съзнание

Как нашите чакри се свързват с тези на другите?

Повечето хора са чували, че в човешкото тяло има 7 чакри. Те са енергийни центрове, чрез които енергията протича навътре или навън от тялото ни.

Въпреки това малцина са запознати с начина, по който те се свързват с чакрите на хората около нас.

Всичко в този свят е свързано с всеобща енергия, наричана Прана. Всеки от нас поема тази енергия, която въздейства на живота ни.

В същото време ние споделяме нашата собствена енергия със света около нас и тези, които срещаме по пътя си.

Когато енергийните центрове работят оптимално, енергията се движи свободно през нашето тяло. Това ни дава възможност да се освободим от негативното и да приветстваме позитивното.

Но ако нашите чакри бъдат блокирани или небалансирани, те могат да попречат на потока от енергия, което води до  негативност  в нашия живот.

Поради тази причина, е важно да научим как работят чакрите и как да възстановим собственото си емоционално и духовно здраве.

Не трябва да пренебрегваме начина, по който се свързваме и общуваме с тези около нас. Когато се свързваме с другите, ние си даваме възможност да лекуваме и да се грижим за тези, които срещаме.

Необходимо е да се научим да разбираме чакрите. Всяка от нашите чакри, служи за различна цел и като такива те комуникират по различен начин.

Коронна Чакра     

Коронната Чакра има най-високо ниво на връзка и комуникация. Тя отговаря за отношения, които се издигат над нашите материалистични и земни желания.

Това е неразрушима връзка изпълнена с любов и лоялност. Това ниво на комуникация, често е свързвано със сродните души.

Чакра на Третото Око

Тази чакра, най-често се свързва с интуицията и самосъзнанието. Третото око ни позволява да видим отвъд повърхностното, към духа на човека.

Взаимоотношенията, които се зараждат чрез тази чакра, създават хармония и спокойствие в света около тях.

Гърлена Чакра

Гърлената чакра, най-често се свързва с истината, честността и моралните ценности.

Поради тази причина, взаимоотношенията които се раждат чрез нея, често са духовни по натура.

Ние се свързваме въз основа на споделени морални ценности и вярвания, както и разбиране, че нашият живот тук на Земята е много повече от нашите човешки емоции и желания.

Тези връзки не са установени тук и сега. Те се простират извън границите на на физическия живот.

Сърдечна Чакра

Сърцето е свързано с любовта и романтиката. Взаимоотношенията, създадени чрез Сърдечната Чакра, са основани на дълбока любов.

Има различни видове любов – любов към семейството, любов към приятели или романтична любов. Всички те са възможни, чрез тази връзка.

Чакра на Слънчевия Сплит

Чакрата се асоциира с амбицията, стремежа и постиженията. Ще откриете, че връзките, които общуват чрез тази чакра, обикновено следват един от двата пътя.

Те или са пряко конкурентни един към друг, или са свързани заедно с цел да се движат напред към успеха.

Макар и тази конкуренция да има положителна насока, трябва да се убедите, че намеренията са добри. Тези форми на комуникация могат да ни доближат до нашите мечти и цели.

Сакралната Чакра

Когато хората общуват, чрез Сакралната Чакра тяхната връзка е изградена върху споделеният им комфорт и богатство.

Това може да бъде двойка, която заедно изгражда красив дом, споделяйки мечтите си за пищни мебели и какво биха добавили още.

Или приятелство, в което двама души редовно си подаряват прочувствени подаръци.

Въпреки че тези отношения ни носят щастие, те могат да се станат твърде материалистични по природа.

Коренна Чакра

Коренната чакра е свързана с нашите желания. Поради тази причина, отношенията, свързани с тази чакра се управляват от сексуалната енергия.

Възможно е да сте в сексуална първична връзка, изпълнена с романтика.

Щом това бъде постигнато вие ще се изпълните със сексуална енергия, която никой от вас не е познавал до този момент в живота си. Тя има силно влияние върху взаимоотношенията.

Опознайте себе си и енергията, протичаща през вашето тяло. Използвайте я и намерете хора, чиято енергия ви допълва и е в баланс с вашата.

awarenessact.com