Новини

Как позитивните вибрации моделират света около нас?

Възможно ли е самите ние да сме лошите пророци на съдбата си и да предизвикваме неприятностите, с които се сблъскваме?

За силата на позитивното мислене и градивната положителна енергия са създадени цели учения и дори бизнес модели.

Няма да е лъжа, ако кажем, че темата се е превърнала в модерно клише. Всички знаем, че едно твърдение се превръща в клише тогава, когато в себе си носи истината.

Ако всеки път се фокусираме

върху отрицателните последствия на нещо, с което сме се захванали и реагираме негативно, на подсъзнателно ниво се канализира все повече от тази разрушителна енергия.

Да се ядосва е присъщо на всеки човек и няма нищо по-нормално да се преживяват такива емоции от време на време, но ако позволим на този гняв да се появява постоянно най-вероятно ще стигнем до задънена улица.

Защото така разрушителната емоция, която е в противовес с всичко положително около нас, поема контрол върху живота.

За да си върнем отново мястото зад волана и сами да управляваме колата на житейския път, е важно да знаем как да черпим от силата на положителната енергия, която априори съществува във Вселената.

Всички сме част от уравнението на живота

Ние сме част от Вселената с всичките си недостатъци, както тя е неизменна част от същността ни. Вибрационната честота на човечеството е от ключово значение за хармоничното функциониране на всичко около нас.

Негативните усещания, мисли и чувства ни поставят в капан и в изолация от цялото.

След това идва усещането за самота и отхвърленост. Позитивността, от друга страна, е естественото състояние на човек.

За съжаление все по-често се налага да препрограмираме психиката си, тъй като вредното влияние става все по-силно и набора от отрицателни мисли се трупа в психиката ни.

Препрограмирането

става като бъде изтрито всичко отрицателно, което се е загнездило в нас, за да може положителната сила да заеме своето място.

Самите ние сме катализатор на препрограмирането и положителната промяна, която търсим.

Свикнали сме да мислим за промяната като нещо външно и физически видимо. Да, може и така да е, но ако искаме да променим себе си и начина си на мислене, ще се наложи да започнем с вътрешна метаморфоза.

Как Нийл Доналд Уолш се промени и се превърна в един от най-успешните автори на книги? Как Мохамед Али стана най-великият боксьор от скромното му начало в Луисвил, Кентъки?

Промяната извира отвътре, за да се прояви и външно. Положителната промяна води до отхвърляне на всички бариери, които сами сме си поставяли и които досега незабележимо са живели в нашия ум.

Човек е истинският демиург на своята реалност

Ако мислим за себе си като за художник, а за Вселената като четка за рисуване ще се научим как от живота си да направим истинска картина.

Ще забележим инструментите, които Вселената ни е подарила, за да свършим тази работа по възможно най-добрия начин. Водени от максимата, че няма невъзможни неща, можем да постигнем всичко, което пожелаем.

Визуализацията е един от тези инструменти

Отделянето на поне 15 минути всеки ден и представата на нещата, които искаме да постигнем или да ни се случат е началната стъпка.

Това от своя страна извиква много положителни емоции, което произвежда много по-мощен енергиен заряд, който Вселената ни връща.

За да проработи тази техника, би трябвало да сме се освободили от всички негативни мисли, чувства и емоции като не се съсредоточаваме върху проблемите, а просто се фокусираме върху тяхното решение.

Здравословният път предполага раздяла с усещането за изолираност и страх

Това е положителен цикъл. Ако успеем да преоткрием душата си, се чувстваме в хармония със себе си. Когато сме в хармония със себе си, сме излекувани.

А тогава чувството за отделеност и страх изчезва. Остава само спомен като малък белег от този конкретен процес, напомняйки ни, че сме били силни и сме се справили.

Понятието „ние срещу тях“ е разрушително

Този начин на мислене изолира от естествената ни среда. Ако осъзнаем, че сме неизменна част от човешката раса и всички като едно цяло сме тук ще живеем много по-хармонично.

Това е идеята на неразбрания Александър Велики, който искал да обедини древните цивилизации, като дори се жени за азиатска принцеса, а не за гъркиня.

Ако не харесваме честотата или вибрациите

на нещо, можем да сменим канала или дори да го превърнем в нещо по-удобно за нас. Ако сме имали лош ден, това не означава, че той трябва да помрачи следващия.

Ние имаме силата да премахваме или да добавяме към живота си всичко, което пожелаем. Така можем да изрежем лошото, за да въведем доброто.

Нашите противоречиви чувства са естествено състояние. Но контрастите не са в състояние да се смесват, като маслото и водата.

Това ни позволява да изхвърлим по-лесно всичко негативно, за да се освободим и отворим за положителната сила. Малките промени водят до големи резултати.

НП/2021