Новини

Какъв знак сте и какво означава според астрологията на маите?

Астрологията на маите

е обвита в мистерия. Точните значения на техните астрологически знаци все още не са напълно разгадани.

Изследователи предлагат много съвременни интерпретации, базирани на културата на маите и символиката, която са използвали.

Има и хора, които не вярват в предсказания, астрология и особено неизучена напълно. Но пък не пречи да бъдем обвити с мистерията на маите поне за няколко минути.

ЛУНАТА НА ПРИЛЕПА 27 ЮЛИ – 22 АВГУСТ

Родените под този знак могат да бъдат много успешни. Може да решите да действате и да правите това, което според вас е най-доброто като лидер, но може и да не сте толкова добри във вземането на решения, тъй като има тенденции да станете натрапчиви. Ако успявате винаги да проверявате възможностите по пътя си, ще бъдете център на вниманието в добрия смисъл. През следващите месеци вашите пътища понякога могат да бъдат неконвенционални, но това няма да има значение в дългосрочен план, особено ако те работят.

ЛУНАТА НА СКОРПИОН 23 АВГУСТ – 19 СЕПТЕМВРИ

Ако сте родени под този знак, една от най-очевидните ви черти е вашата интелигентност. Имате страхотна памет, която може да бъде полезна за много неща. Тя може да се използва по положителен или отрицателен начин. Възможно е да не можете да прощавате и да забравяте онези, които са ви наранили. Вие държите на личното си пространство и може да се подразните, когато някой се опита да влезе в личния ви живот. През следващите месеци може да сте срамежливи и да запазите много от вашите качества скрити от другите хора. Дайте простор на възможностите си.

ЛУНАТА НА ЕЛЕНА 20 СЕПТЕМВРИ –  17 ОКТОМВРИ

Родените под този знак, са известни като същества на красотата. Макар красотата да е дълбока, някои може да не са толкова физически благословени като други. Аурата, която излъчва отвътре, е достатъчна, за да привличате другите хора. Може да се случва късно и дори малко арогантно, но вие сте много креативни. През годината можете да провеждате много смислени разговори с хората, които обичате, но не се впускайте в безполезните дискусии. Очаквате да получите много обич от тези, които ви интересуват през този сезон. Ще я получите ако отвърнете със същото.

ЛУНАТА НА БУХАЛА 18 ОКТОМВРИ- 14 НОЕМВРИ

Вашето силна интуиция може да е шега за някои хора, но вие знаете, че тя почти никога не ви е лъгала. Бухалът е нощно животно, което е мистериозно по много начини. Това е начинът, по който хората също ви възприемат. Маите ви съветват, че ще имате възможност да намерите идеи, които са били отхвърлени, но вие може да откриете начин да ги използвате в своя полза. Ще откриете повече за хората, ако се научите да им се доверявате.

ЛУНАТА НА ПАУНА 15 НОЕМВРИ – 12 ДЕКЕМВРИ

Паунът е известен като блестящ и лесно забележим, такива сте и вие. Забелязват ви където и да отидете. Конкурирате се с другите, особено на работното място, но носите страст във всички неща, които обичате да правите. Може да бъдете задвижвани от факта, че искате да сте най-добри във всичко. Нещо, което не винаги можете да бъдете. Лятото е тук, за да се научите да дарявате на тези, които ви интересуват.

ЛУНАТА НА ГУЩЕРА 13 ДЕКЕМВРИ – 10 ЯНУАРИ

Адаптирате се лесно към промените в живота. Може да попаднете в напълно нова среда и да успеете да заслужите доверието на хората, които са там. Вие не сте измамни, макар че вашата личност е сложна. Внимание за враговети ви. Напротив, вие сте съвсем невинни и можете да окажете помощ на онези, които се нуждаят от вашето златно сърце. През лятото тълкуването за вас е свързано с еволюция на съзнанието ви и нови победи вътре във вас.

ЛУНАТА НА МАЙМУНАТА 11 ЯНУАРИ – 6 ФЕВРУАРИ

Известни сте със силата си не само във физическия смисъл, но и като характер. Обичате да се шегувате и да карате хората да се смеят, макар че понякога те може да не разбират шегите ви. Възможно е да ставате нервни понякога, така че това е нещо, с което трябва да внимавате. Нека вашите добри качества блестят. От началото на лятото внимавайте с близки и приятели, които ви заблуждават умело. Постепенно енергията ще ви води в правилна посока.

ЛУНАТА НА СОКОЛА 7 ФЕВРУАРИ – 6 МАРТ

Соколът е едно от най-свещените животни на маите. Това обяснява защо имате късмет във всичко, което вършите. Притежавате силен характер и големи амбиции, които винаги искате да изпълнявате. Вие сте наясно с отговорностите, които трябва да поемете за семейството си и дори за другите. Това чувство за отговорност често ви кара да се притеснявате, тъй като понякога се притеснявате за другите, дори когато не би трябвало. Изречението за вас през 2022 е следното: Едно нещо е сигурно – не ви харесва да ви заповядват и контролират.

ЛУНАТА НА ЯГУАРА 7 МАРТ- 3 АПРИЛ

Ягуарът е известен с упоритостта си и идеите. От момента, в който разберете какво искате да направите, вие очертавате план за това как да постигнете целите си. Ако сте родени под този знак, тогава със сигурност вършите всичко с голяма страст. Не забравяйте, че това може да бъде също вашето падение, защото прекалено много страст може да ви накара да изгубите някои важни възможности, които биха ви отвели далеч в живота. Имате склонност да защитавате по-слабите.

ЛУНАТА НА ЛИСИЦАТА 4 АПРИЛ – 1 МАЙ

Лисицата е известна с чистотата на намеренията си. Те отчитат от какво имат нужда другите. Вие сте усърдни и дискретни в действията си. Не обичат да сте под светлината на прожекторите. По-скоро предпочитате да сте зад кулисите, защото смятате, че можете да работите по-добре по този начин. От юни бъдете верни на принципите си и няма да сбъркате до края на годината.

ЛУНАТА НА ЗМИЯТА 2 МАЙ – 29 МАЙ

Има много хора, които може да не искат да се раждат под този знак поради отрицателната конотация, която хората имат за змията. Напротив, ако сте родени под този знак, вие обикновено сте рафинирани и давате много любов на тези, които най-много заслужават. Щом дадете любовта си, тогава ще направите всичко за тези хора. Вие сте много добър и надежден приятел, но и много силен съперник. Не го показвайте през новата година. Добре да изглеждате невинен в очите на противниците си. Така ще побеждавате без усилия.

ЛУНАТА НА КАТЕРИЦАТА 30 МАЙ 30 – 26 ЮНИ

Винаги чувствате необходимостта от брилянтни идеи, които да ви отведат до нивото, което искате да постигнете. Вие сте добър комуникатор и ви привлича работа, която ще ви позволи да бъдете с хората. Често родените под този знак, имат много приятели, защото най-много ценят приятелство. Едно нещо, което трябва да се отбележи, обаче е нерешителността на катерицата. Може лесно да се повлиявате от други хора, защото понякога не знаете какво искате. Пазите финансите си.

ЛУНАТА НА КОСТЕНУРКАТА 27 ЮНИ – 26 ЮЛИ

Ако сте родени под този знак, може би сте забелязали, че сте по-мъдри в сравнение с всички останали. Бихте искали да стигнете до местоназначението си, без да се налага да бързате. Ако се почувствате притиснати или някой ви притесни, тогава гневът ви ще залее всичко. Хората предпочитат да стоят далече от вас, когато сте ядосани, тъй като те могат да бъдат засегнати. Защитавате дома си повече от всичко останало. За да се разкрият всички ваши позитивни и силни страни през годината бъдете повече внимателни за детайлите.

НП/2022