Тайни и загадки

Каква е истината за Ордена на рицарите тамплиери и Христос?

Първоначално рицарите Тамплиери стигнали до Светите земи с мисия да си върнат съкровище, което те вярвали, че било тяхно. Така започват всички познати легенди за най-тайнствения орден на земята.

Пророчества, тайни послания, банкови транзакции, битка със Саладин, разбиването на кръстносците, падането на Светите земи са малка част от легендата за могъщия орден.

Но според историците Тим Уолъс Мърфи и Кристофър Найт, рицарите основали Ордена са били една специална част от европейсктото благородничество. Те били запознати с послания, които се предавали от поколение на поколение.

Отговорът на загадка защо това така е повече от изненадващ.

Те били наследници на еврейски старейшини, които избягали от Светите Земи около 70-та година сл.Хр, когато били завладени от римляни. Твърди се, че това са познавалите Христос фамилии пряко ръководени и получили лично от Исус специална мисия.

Тамплиери на фамилиите Rex Deus

Преди да напуснат земите си, тези старейшини скрили съкровищата си и кабалистични свитъци от римския нашественик Тит, в стратегически региони на Светите Земи.

След това еврейските старейшини се отправили на пътуване в Европа. Има сведения, че по пътя си са основали няколко важни центъра за опазване на тайната.

Един в днешна България, втори в Хърватска, трети в самия Рим. Но се твърди и за центрове в Шотландия и Франция. По тези земи много от тях сключили бракове с членовете на местните благородни семейства.

24 от тези старейшини щели да станат глави на група от европейски семейства, познати с прозвището

„Rex Deus“ или „Звездните“ семейства

Векове наред тайната на местоположението на христовите съкровища се предавала през поколенията – до първите Кръстоносни походи.

Има сведения, че членовете на Rex Deus, притежаващи рицарско звание се присъединили към мисията на светите воини. Но те имали едно съществено условие.

Деветте рицари пътували на изток с цел да влязат във връзка с мюсюлманите и да се договорят нещо много ценно.

Първоначалните Девет били или родени във фамилиите Rex Deus, или в сродни на тях семейства, което определяло важността на мисията им.

И точно от това място в историята десетки изследвания, романи и проучвания започват да създават невероятния мит за Пазителите на Граала.

От Светите Земи до Шотландия

Следи на Тамплиерите били открити през XIX век. Твърди се, че сега са в притежание на семейството на покойния историк Робърт Брайдън.

Но да се върнем на легендите, които днес са станали основа на прочути телевизионни сериали и блокбъстъри.

Изглежда еврейските старейшини скрили по голямата част от съкровищата си под Соломоновите конюшни.

Там тамплиерите прекарали най-дълго време в търсене на специален артефакт. След 9 години разкопки рицарите намерили достатъчно съкровища и документи.

В Европа те преминали през Фландрия, където преписали един от документите. Той е наречен „Небесният Йерусалим“ и сега се намира в библиотеката на Университета в Гент.

Следва специална церемония проведена от папа Хонорий III през 1128 година. Орденът е официално приет от църквата и придобива неимоверна власт.

Двама от рицарите, Юг дьо Пайен и Андре дьо Монбар занесли съкровището в Килуининг, където се намира великата масонска ложа на Шотландия.

Ложата била създадена много преди това и никой от останалите живи рицари не говорил за предците на създателите.

Рослинският параклис и четирите сандъка

Сандъците били оставени там дълги годни, докато не били преместени в Замъкът Синклер, близо до Единбург. Кланът Синклер било един от семействата на Rex Deus.

Според историята съдбата на кланът завинаги била свързана с рицарите тамплиери след като Катерина дьо Сен Клер се омъжила за Юг дьо Пайен през 1128 година.

Заради тази връзка повечето от съкровищата на Тамплиерите били съхранявани от кланът Синклер. В обществото Илюминати твърдят, че това е най-влиятелният род в света и в този момент.

Сандъците били пазени в техните замъци, докато неочаквано не настъпил пожар и те били принудени да ги преместят.

Но скоро след това в близост пил построен Рослинският параклис. Смята се, че целта на строежа била да бъдат скрити и запазени тамплиерските съкровища.

Чрез съвременни технологии бе потвърдено, че под параклиса
наистина има трезор, съдържащ 4 големи контейнера.

Твърди се, че днес това е Орденът управляващ целия световен елит. Никой не е доказал хипотезата, но в десетки сериозни разследвания уликите водят към наследниците на древните еврейски родове.

Мнозина дори смята, че Параклисът е построен по модел на Соломоновия храм. Ще намерим ли някога загубените части на пъзела и дали могъщата фамилия ще разкрие своите тайни?

ancient-origins.net