Съзнание

Каква е разликата между душата близнак и сродната душа?

Да срещнете сродна душа и да се сблъскате с вашата душа близнак далеч не е едно и също. Този човек, наричан често „пламък близнак“, e вашата допълваща сила, вашето огледало.

Срещата с него – често болезнена и по-рядко любовна – е съществена част от пътя към самоусъвършенстване и духовно израстване.

Това е така, защото пламъкът близнак е точно и безкомпромисно огледало на вашите най-дълбоки желания, нужди, емоции и страхове.

Още Платон обсъжда идеята за душите близнаци в „Пирът“ – философска творба, създадена около 385 година преди Христа. Суфистите пък в своите текстове наричат душите близнаци „души-сестри“.

Сродна душа или душа близнак?

Сродната душа е точно това, което се казва, че е – сродна душа. С този човек си приличате, имате сходни (сродни) интереси, възгледи и дори преживявания. Може би имате обща карма от минал живот, която ви среща и в този.

Възможно е да откриете няколко сродни души с течение на живота си. За сметка на това, срещата с пламъка близнак е само по веднъж в живота.

Тя не се вписва в стандартните представи за любовна връзка, дори често изобщо не става дума за това.

Докато сродните души обикновено се свързват именно в стандартни, „земни“ връзки и отношения.

Далеч не е задължително да се свържете с душата си близнак в рамките на това прераждане.

Ако това все пак се случи, то със сигурност ще остави дълбок отпечатък върху личността ви.

Като Ин и Ян

Срещата с пламъка близнак в някакъв момент от живота ви ще бъде спусъкът, който ще отпуши процеса на вашата духовна трансформация.

Нито един близнак не се чувства завършен или щастлив, след като се е пробудил за своя пламък близнак.

Близнаците отговарят на непознатата част от самите вас. Те са „Ин“ на вашия „Ян“, Слънце на вашата Луна, светлина за тъмнината ви. Водят ви към работа с личните ви сенки, тласкат към дълбоко себепознаване и достигане до абсолютния ви потенциал.

Вашият близнак може да бъде отговор на най-съкровените ви мечти или на най-лошите кошмари, а твърде често е и двете.

Най-голямото доказателство, че сте срещнали своята душа близнак е именно стимулирането на най-дълбоките и най-ползотворни промени във вас и живота ви.

НП / Conscious Reminder, LonerWolf