Каква е цената на космоса?

Космическите изследвания са от съществено значение за оцеляването на човешката раса. Но може ли космосът да ни направи по-богати?

В космоса може да се намерят обекти, съдържащи елементи, които са много ценни на Земята. Например някои астероиди може да струват милиарди или дори трилиони долари. Това е така, защото в тях могат да се открият най-скъпите метали от платиновата група, които са рядко срещани на земята. Но те са необходими за високите технологии и електрониката.

Учените смятат, че някои астероиди съдържат повече метали от VIII група на периодичната система (подгрупа платинови метали), отколкото са всичките земни запаси. Един астероид, който премина през 2015 г. близо до нашата планета, съдържаше около 100 милиона тона платина и други скъпоценни минерали на стойност 5.4 трилиона долара.

Youtube каналът Life Noggin представи видеоклип, който помага да научим колко пари можем да спечелим от космическите обекти.

НП/ Кросс

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.