Новини

Каква е връзката между „Ом“ и числото 108?

Връзката между „Ом“ и числото 108

може да ни научи на много неща по отношение на това как да разширим съзнанието си. Първичното представяне на съзнанието е изразено в символа „Ом“, чрез трите му съставни звука, A-U-M.

През целия ден се намираме в будно състояние. Това е първото състояние на съзнанието, представено от звука А. Второто състояние на съзнанието е сънят, представен от звука U.

Третото състояние на съзнанието е известно като състояние на дълбок сън, представено от звука М.

Това e състояние на съзнанието, което наричаме Зоната. Състояние, в което способностите ни се изострят и сме способни на големи подвизи без много усилия.

Четвъртото състояние е дълбоко пробуждане, това е отвъд съществуването в Зоната. Твърди се, че това състояние се постига рядко.

Просветените

Единствено Буда и Иисус са сред онези, които са постигнали това превъзходно състояние на съзнанието, което е известно като точката зад завесата в символа Ом.

Четирите състояния на съзнанието в Ом са отразени в числото 108. Мислейки за Ом и числото 108 можем да видим, че будното състоянието е единството.

Състоянието на сън е небитието. Състоянието на дълбок сън е безкрайното. И дълбокото събуждащо състояние е неразказаното, тишината.

Какво е съзнанието и какво ни пречи да се задълбочим в нашето съзнание?

Съзнанието е най-добре разбрано като осъзнаване на осъзнаването. Нивото на осъзнаване варира в зависимост от нивото на съзнание. Повечето хора са осъзнати, че виждат, но дали осъзнават, че мислят?

Наясно ли сте с мисловните процеси, които протичат в главата ви? Наясно ли сте какво се крие зад тях?

Колкото повече се отдръпваме и наблюдаваме своите емоции и мисли, вместо да им бъдем подвластни, толкова по-осъзнати ставаме.

„Здравият човек не измъчва другите, като цяло измъчените се превръщат в мъчители.“

Карл Юнг

Колкото повече хора са неосъзнати, толкова по-мъчителен може да изглежда този процес.

Блокажите

Характерно е, че повечето хора спират развитието на своето съзнание точно в момента, в който са изправени пред голяма опасност или травма. Точно тогава, когато са най-неспособни да се справят с това.

Когато е твърде болезнено, обръщаме гръб и излизаме извън ситуацията, но съзнанието ни остава там.

Само осъзнаването на случилото се и дори небрежното му обмисляне, може да промени всичко.

Енергията на ума

Нашите умове са като големи градове на мисли и чувства. Булевардите и улиците на мислите и чувствата пресичат островите на нашия ум.

Когато се намираме от едната страна на улицата, градът изглежда по един начин, но когато сме на върха на някоя сграда виждайки целия град е съвсем друго нещо.

Опитайте се да погледнете от всички страни, за да разберете по-добре целостта си. Почувствайте как вашите мисли и чувства се свързват, вместо да седите и да наблюдавате събитията от зоната си на комфорт.

Източник: Wake Up World