Тайни и загадки

Какво е истинското предназначение на картите Таро?

Картите Таро се използват за гадаене от окултисти и мистици още през 18 век. За дълго са обект на интерес сред медиуми и гадатели.

И докато те ги използват, за да предскажат бъдещето, психолозите ги препоръчват на хора, които по-скоро търсят хармония в живота си.

Това е и истинското предназначение на картите Таро. Както казва окултната организация „Hermetic Order of the Golden Dawn“- „най-силните източници на информация идват отвътре, а Таро ни помагат да се свържем с една по-висша наша форма“.

Тълкуването на Таро

Има два вида тълкуване на картите Таро – с цел отговор на въпрос и отворени четения.

Картите не са предназначени да отговарят на конкретни въпроси с „да“ или „не“. Тяхната функция е да се използват като гид, подпомагащ вземането на лично решение.

От изключителна важност е как се задава въпроса.

Ако имаме отговорите преди да зададем въпроса, то не им позволяваме да ни упътят. Въпросите трябва да са конкретизирани, но не и прекалено детайлни.

Фокусирайте се върху себе си, а не върху други хора или събития. Отворените четения се отнасят до по-големите аспекти от живота ви.

Обикновено се подхожда към тях при навлизате в нова фаза като брак, създаване на семейство или преминаване в различна работна сфера.

Колко вида Таро познаваме?

Има различни видове тестета карти. Значението им е еднакво, но илюстрациите се различават. Те са базирани на различни теми като природа, животни, фантазия, дракони и т.н.

Тестето е съставено от голяма аркана и малка аркана. Като при нормалните карти малката аркана има 4 бои – мечове, магически пръчки, чаши и сфери.

Всяка боя има значение, отнасящо се за определен подход към живота.

Голямата аркана няма бои. Тя включва карти с картини, които символизират принципи, концепции и идеи.

Таро картите могат да ви помогнат да вземете решения, но не ви казват какво трябва да направите, нито ви дават отговор какво ще се случи в живота ви.

Те просто показват възможностите, които имате пред себе си. Изборът е във вашите ръце.

science.howstuffworks.com