Новини

Какво е решението на ФБР за секретените архивите на Тесла?

В интернет се появи информация, че през 2020 г. ФБР възнамерява да разсекрети и оповести публично документите, които бяха иззети от служители на агенцията от Никола Тесла.

След смъртта на най-великия учен на нашето време всички негови разработки и открития са засекретени и пазени от очите на хората.

Въпреки новините, посветени на това събитие, те не предизвикаха голям ентусиазъм нито от авторите, нито от коментаторите на новината.

Голямата заблуда насаждана от ФБР

Почти всички потребители в интернет са единодушни в мнението си, че ФБР ще пусне за безплатен достъп само малка част от документите, откраднати от Никола Тесла.

Подобни твърдения се основават на факта, че откритията на учения не могат да видят бял свят, защото просто все още са революционни.

Толкова предсрочно публикуване на откритията му все още може да представлява опасност за света или да потвърдят, че американците просто са откраднали някои от неговите изобретения, например, Интернет.

Нека да изясним, че самият Никола Тесла добре е осъзнавал ненавременността на много от своите открития, поради което той просто е унищожил най-важните документи, касаещи тях, усещайки предстоящата си смърт.

Никола Тесла не е само учен, но и велик езотерик, способен да погледне в бъдещето, да използва информация от универсалната съкровищница на знанието и да предвиди развитието на нашето общество.

Ето защо този велик човек, дори наричан мистичния гений от миналия век, все още изглежда недостижим за науката и неговите открития са толкова опасни и в същото време толкова безценни за нашата цивилизация.

Но да си припомним накратко някои от не много известните открития на гения.

Смъртоносният лъч

Никола Тесла твърди, че е измислил „греда на смъртта“, която той нарече Teleforce през 30-те години на миналия век.

Устройството е в състояние да генерира интензивен насочен лъч на енергия, който може да се използва за унищожаване на вражески бойни самолети, чуждестранни армии или каквото и да било друго, което бихте предпочели да не съществува.

Осцилаторът на Тесла

През 1898 г. Тесла твърди, че е построил малко колебаещо устройство, което, когато е прикрепено към кабинета му и е работило, е разтърсило сградата и всичко около нея. С други думи, устройството би могло да симулира земетресения.

Безплатна електрическа система

С финансиране от JP Morgan, Никола Тесла проектира и построява Wardenclyffe Tower, гигантска безжична предавателна станция, в Ню Йорк през 1901-1902.

Морган смята, че кулата „Уордендклиф“ може да осигури безжична комуникация по целия свят. Тесла обаче има други планове.

Дирижабли, които летят без гориво

Тесла предлага електрическите въздушни кораби да превозват пътниците от Ню Йорк до Лондон за три часа, пътуващи на 8 мили над земята.

Предлага дирижаблите да изтеглят силата си от самата атмосфера. Това означава никога да не спират, за да зареждат с гориво.

НП/2020