Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

КАКВО КРИЯТ МАСОВИТЕ МЕДИИ ЗА ПРОТЕСТИТЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ?

Франция може никога повече да не е същата. Десетки хиляди „жълти жилетки“ се събират във френските градове, за да изявят желанието си за промяна.

Канадското издание „Кълектив еволюшън“ надниква отвъд в опит да разкаже своята гледна точка за огромната манипулация в представянето на социалното движение на „Жълтите жилетки“.

Защо се случва сега?

Французите имат дълъг списък с изисквания към правителството. Настоящите протести биват наричани най-големите и бурни за последните 50 години.

Едно от най-забележителните неща в този период е подкрепата от страна на част от полицията на пожарната.

Вече бяха заснети няколко случая, които полицаи свалят каските си в знак на съпричастност към протестиращите.

Всички във Франция биват засегнати от решенията, направени от Макрон, както и от отминали правителства.

Масовите медии представят една различна картина на размирици, престъпност и насилие. Те не представят цялостната ситуация – съюзът между протестиращи граждани, полицаи и дори пожарникари.

Системата работа в полза на управляващите, когато обществото е разделено и води война със себе си.

Манипулации на медиите

Това движение среща голяма съпротива от задкулисните управници, които контролират масовите медии.

Те винаги биха преформулирали едно събитие или новина да изглежда по начин, който да доведе до по-голяма сензация.

Една стратегия на медиите да постигне това би била да опише положение, при което хората имат различни интереси и всеки противостои на различните виждания.

Ако едно движение не затихне с времето, тогава винаги чуваме колко бурно и пълно с насилие е станало положението.

Но дали тези протести наистина са такива? Дали тези, чиито интерес е засегнат от „жълтите жилетки“ нямат пръст в окуражаването на размирици?

Доказателствата могат да бъдат видени и в заглавията на големите медии. Както винаги те основно говорят за насилието.

Истинската причина гражданите да се опълчат на правителството е закопана дълбоко в статиите им и не ѝ е отдадена никаква значимост.

Заглавието на The New York Times „Макрон инспектира щетите след протестите на „жълтите жилетки“ като Франция е в критично състояние“ е само един от многобройните примери.

CNN също публикува статия със заглавие, представящи една картина на паника, хаос и насилие: „Кои са протестиращите „жълти жилетки“ всяващи хаос във Франция?“

Тероризма като отклоняващ вниманието фактор

Скорошната терористична атака в Страсбург също бе тактично използвана като инструмент да се отклони вниманието от каузата на „жълтите жилетки“.

Когато търсим информация е важно да имаме различни източници на информация. Алтернативните и самостоятелни медии стават все по популярни.

Все повече хора започват да проглеждат отвъд лъжите и манипулациите на големите медии.

Дали Франция е на ръба на една нова революция? Дали тези събитията ще променят облика на целия континент?

collective-evolution.com

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.