Видео

Какво ни казват за плоската земя, което ние не знаем?

Теоретиците на конспиративната теория, че Земята е плоска се събраха за конференция в Далас, САЩ, преди дни.

Повече от очакваното привърженици, лектори и фенове на теорията набираща все повече почитатели се събраха в САЩ за четвърта по рода си световна „Конференция за плоската Земя“ организирана от Роби Дейвидсън.

Десет от най-големите защитници на хипотезата обединени в лекторски панели представиха вижданията си по темата.

Срещата бе пореден опит да се оспори научната теория, че нашата планета е сфера.

Кампанията за събитието е толкова иновативна, че направи впечатление на големите играчи в рекламния бизнес.

Участници в събитието бяха хора, които „The Daily Telegraph“ нарича „природозащитници извън системата“.

Един от лекторите Роб Скиба, заяви: „Свидетели сме на огромен интерес към теориите за плоската Земя и нарастващо недоверие към правителствата.“

В дискусиите, проведени в продължение на три дни в хотел „Embassy Suites Hotel Convention Center“, гостуващите оратори разкриха своето научно доказателство, че Земята прилича повече на палачинка, отколкото на сферична топка“, съобщава „Дейли Телеграф“.

„Моето изследване оспорва космологията на Големия взрив. То подкрепя идеята, че гравитацията не съществува и че единствената истинска сила в природата е електромагнетизма“, обяснява Роб Дейвидсън, лектор на конференцията.

Въпреки че има несъгласия сред новата вълна от ентусиасти във връзка с теорията за  „Плоската Земя“ относно точната форма на Земята, „Повечето споделят основното убеждение, че планетата няма кривина, не се движи в пространството, нито се върти“, добавя вестникът.

Предаването на НП по темата е едно от най-гледаните в YouTube канала.

Според друг лектор Рик Хъмър, Земята е с формата на диамант, като северния и южния полюси са в противоположните му ъгли. Това изглежда е описано и в индиански хроники, пишат журналистите от Англия.

Броят на хората, които вярват, че Земята е плоска „се е покачил рязко само за две години, като теорията се популяризира от неортодоксални експерти и някои известни личности“, посочва информация разпространена на конгреса.

През последните три години онлайн търсенията в Google за фразата „плоска Земя“ в Обединеното кралство са нараснали десетократно, според Google Trends, а в САЩ те са нарастнали над три пъти над обичайното.

Но сериозният въпрос е: Какво ново ни казват за плоската земя, което ние вече да не знаем?

НП/flatearthconference.com