Новини

Какво се случва и защо сме подложени цензура и контрол?

Книгата 1984 на Джордж Оруел описва население управлявано от политически режим, който преследва индивидуализма и независимото критично мислене преследвано като престъпление от „Полицията на мисълта.“

Управляващата партия се стреми преди всичко към властта и чрез Министерството на истината представя на хората своята версия на истината. Звучи ли ви познато?

Днес определението „оруелски“

е синоним на всичко репресивно или тоталитарно. Светът започва да  живее под диктат. Повечето свободи са ограничени, а хората са наблюдавани 24/7. И започнахме да свикваме с този контрол.

Елитът оформя нашето възприятие за събитията, за да оправдава действията си в отговор на тези събития, които самият той създава.

Един от най-добрите примери

е от 2016 г., когато се разбра, че Пентагонът е платил на фирма за връзки с обществеността повече от половин милиард долара за създаването на фалшиви терористични видео клипове.

Желанието на елита в наши дни е да бъдат използвани въображаеми заплахи, без значение дали това е глобална пандемия или нашествие на извънземни, за да контролират света.

Не липсват и примери свързани със здравеопазването, храните, образованието, финансите и други. Много често това са стоките с най-голями ръст на цените, на което ставаме преки свидетели днес.             А образованието е подлагано на системно девалвиране.

Живеем в свят на манипулация на новините. Пропагандата направлявана от глобалния елит иска да вярваме, че това е просто конспиративна теория.

Наскоро Gizmodo.com съобщи, че книгата на Оруел „1984“ е на първите места в списъка на най-продаваните книги на Amazon.

Целта е създаването на доминирана

от определени кръгове глобална империя. И това не е фантазия на необразовани драскачи.

Днес „Те“ контролират и притежават всички аспекти на всекидневието ни. Водата, електричеството, генетично модифицираните храни пък все по-силно превземат супермаркетите.

Минералите и подземните богатства – у нас отдадени, и всичко останало, което си струва да притежаваме е във владение на огромни мастодонти.

Авторът Ричард Долан казва:

„Търсете правителство, което може да чете всеки ваш имейл. Именно това е фашизъм и САЩ живеят в този кошмар от години благодарение на Джордж Буш и Барак Обама.“

Държавата, описана в книгите на Джордж Оруел, отдавна функционира. През последните няколко десетилетия политическите партии не осигуряват волята на народа.

Добрата новина е,

че все повече хора по целия свят започват да се събуждат за разпространяваната дезинформация обслужваща дневния ред на онези, които стоят зад нея.

Вече виждаме света не по начина, по който ни го представят. И започваме да осъзнаваме, че дори самото събуждане за цялата пропаганда, която ни заобикаля, създава големи проблеми за глобалния елит.

Демокрацията наистина се е превърнала в илюзия,

а политическите партии обслужват интересите на своите „собственици“, а не на народа.

Колкото повече хората разпознават какво наистина се случва в нашия свят, толкова по-голям е шанса да направят каквото могат, за да го променят.

Именно това се случва сега. Колкото повече се събуждаме, толкова повече се доближаваме до действията, които ще променят нашия свят.

НП/Арджун Валия