Новини

Какво става с луните на Сатурн и Юпитер, което не е логично?

Сатурн надмина Юпитер като планетата с най-много луни, обявиха американски изследователи, цитирани от Би Би Си.

Екип учени е открил 20 нови луни в орбита около планетата, с което те стават общо 82. За сравнение Юпитер има 79 естествени спътника.

Луните са забелязани с помощта на телескопа Субару на Хаваите

Всеки от новооткритите обекти в орбита около Сатурн е около 5 км в диаметър, а 17 от тях обикалят „наобратно“.

Това е известно като ретроградна орбита – останалите 3 луни се въртят в същата посока, в която и планетата.

Екипът е дал началото на конкурс за имена на луните. Според правилата те трябва да получат имена от скандинавската, келтската и инуитската митология. До тук с официалната информация, която както знаем винаги е научно обоснована и издържана в стилистиката на пропагандирането на НАСА.

Конспиративните теории твърдят, че това не са луни, а извънземни кораби и имат сериозни улики подкрепящи твърдението.

Конспиратолози твърдят за голяма измама с така наречените луни – спътници на двете големи планети в нашата Слънчева система.

Очевидно не се отчита изтриването и обновяването на данни от световните библиотеки свързани с луните на Юпитер или Сатурн, например.

Припомняме: „Малка статия от 6 април 2003/ гласи: „Обсерватория Хонолулу. Открито беше, че още 6 луни се движат по орбита около Юпитер, което прави 58 общия брой на известните естествени сателити край най-голямата планета от слънчевата ни система. 

Луните са тънки, може би с диаметър около една миля и се движат в орбита край Юпитер на разстояние десетки милиони мили.“

Вал Валериан предупреждава:

„Очаквам, че около Юпитер ще бъдат открити още „луни”, а междувременно луните около Марс също се придвижиха до друга точка в нашата система.

Наблюдавайте внимателно, за да видите какво още ще се случи. И нещата започват да се случват. 

Фактите са категорични и по всичко изглежда, че на Вал Валериан можем да имаме доверие поне по отношение на прогнозата му за насарстващия брой спътници на Юпитер.

Прогнозата направена през 2003 година. От тогава да днес броят на корабите/спътници е нарастнал значително.“

НП/2019