Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Какво трябва да превъзмогнем, за да осъществим потенциала си?

Всеки от нас притежава огромен потенциал, който несъзнателно потискаме чрез навиците, мислите си и начина си на живот.

Може би във всеки от нас се крие едно съвършено създание, което просто чака да бъде освободено.

Какво трябва да направим, за да отворим душата си и да го пуснем на свобода? Кои са нещата, които трябва да превъзмогнем?

Егото

Егото ни е инструмент за изживяването на този живот, точно както умът и тялото. Но трябва да внимаваме да не станем негови роби.

Проблемът не е, че имаме его, а че започваме да вярваме, че то е всичко, което сме. Егото е просто нужно естество, което създаваме, чрез което да възприемаме света.

Без егото няма растеж и развитие, няма уроци, няма истинска еволюция. Но все пак идва време, в което трябва да осъзнаем, че ние сме нещо повече от егото си.

За да осъществим потенциала си трябва да се освободим от оковите на егото, да разберем, че ние сме негови създатели, а не негови роби.

Не убивайте егото си, но и не му се подчинявайте.

Старите представи и идеи

Има една определена идея, която човешкият ум споделя, идея стара колкото самото човечество.

Това е идеята за доброто срещу лошото, светлината срещу мрака, героят срещу злодея, вечната борба.

Тази история е разказвана безброй много пъти по безброй много различни начини, но в основата винаги са двете страни, изправени една срещу друга.

Винаги трябва да изберем страна. Но това е и идеята, над която трябва да се издигнем, за да достигнем потенциала си.

Светът не е разделен на части. Няма истински враг. Докато продължаваме да вярваме в тази идея ние ще отразяваме концепцията за зло върху другите, ние ще създаваме делението.

Няма страни. Само ние и всички други.

Приетите ограничения

Тези ограничения са установени по различни начини. Едно от тях са нормите, друга е културата, религията, социални парадигми и ограниченията, които сами поставаме на възможностите си.

Ние сме поставили граници на потенциала си. Наричаме това да бъдеш човек.

Ние не искаме да поемем отговорност за собствения си потенциал и за това компенсираме чрез създаването на съвършени създания в съзнанието си, които идеализираме.

Ние сме ги създали, защото те ни показват какво можем да постигнем, ако отключим потенциала си. Трудно е да достигнем съвършенството, което си представяме.

Ако спрем да си мечтаем за него, може би ще бъдем доближим до тези съвършени създания във въображението ни, отивайки отвъд границите, създадени от нас.

lifecoachcode

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.