Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

КАРМА: ДА НАУЧИМ УРОКА ЗА ПРИЧИНАТА И СЛЕДСТВИЕТО

„Мислите водят до действие; действията формират навици; навиците оформят характер; характерът създава нашата съдба.“ – Дебра Мофит

Ефекта от нашите действия – това, най-просто казано, е значението на думата Карма.

Елементарно обяснено, ако ядем прекалено много днес, утре и отново на следващия ден, резултатът е необходимост от нови панталони.

Подобно на преяждането, последствията или резултатите от кармата не са непосредствени. Отнема месеци или дори години (а някои биха казали един цял живот), за да могат някои действия да дадат плодове.

Добра карма

Въпреки че често се свързва с негативното, кармата може да бъде добра и да носи добри резултати. Например, когато отглеждаме дете, всеки ден на любяща грижа води до по-здрав възрастен, в който то ще се превърне.

Нашият живот се създава през всеки един момент. Решенията, които вземаме, без значение съзнателно или не, оформят нашето бъдеще.

Ако следваме човешките ценности и се фокусираме върху възвисяващи мисли, думи и действия, ние се превръщаме автори на красив и смислен живот. Нашият красив и смислен живот, който рефлектира положителни и върху околните.

Лоша карма

Ако вместо това изберем пътя на егото, тогава ще жънем единствено неговите резултати. Те се разграничават драстично от връзката с Божественото.

Привидно дребното решение за лъжа може да притъпи съвестта ни трайно. Именно съвестта е алармата, която предупреждава, когато действията ни носят лоша карма.

Когато съзнанието е заглушено, вътрешният механизъм, който предпазва от извършването на увреждащи действия, вече не функционира.

Режисиране на собствената карма

Ние сме способни сами и по естествен път да тълкуваме в каква посока да поемем, но често пренебрегваме това знание.

Трябва да се вслушваме във вътрешния глас на мъдростта, който ни издига към по-трудния път, но и подсказва да направим правилното нещо в подходящия момент.

Отделете време, за да съзерцавате къде сте и какво е състоянието ви. Обърнете внимание на мислите, решенията и действията, които са ви довели тук. Помислете и за това, къде бихте искали да сте след година или десет години.

Ако търсите мир, любов и състрадание, започнете още днес да ги проявявате активно спрямо останалите. Всяко извършено действие е от значение.

Доказва го и Третият закон на Нютон, който гласи, че всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.

Conscious Reminder

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.