Картини рисувани в медитация представя софийска галерия

Галерия изложбена зала „Архиви“ на ул. „Московска” 5 представя 20-ата юбилейна изложба „Порталът” на художника Димитър Свиленов – Микерин, на 4 декември, понеделник, 18,30 часа.

Художникът, който рисува в медитация, ще представи 25 платна, създадени през последните две години. Новите му творби са рисувани с любов и носят позитивност и добро настроение. Ще има и няколко картини с египетски образи.

„Светът ще става все по-духовен, чист и спокоен след 2017 г.”, казва художникът, който рисува енергийни картини в медитация. „Ти влизаш в портали и рисуваш образи от други цивилизации”, казва за него приживе големият философ и езотерик Кубрат Томов.

„Да не забравяме, че сме длъжни да правим добро и да даряваме – това е мисията на човеците. Когато правиш добро, то се увеличава многократно и се връща при теб”, казва художникът.
Когато той рисува, не знае какво ще се получи накрая. Като е в медитация, вижда картината едва след като я завърши.

Критици от Виена казват за него, че Свиленов развива нов тип изкуство, непознато до момента – изкуство на духа. През последните години Микерин казва, че светът ще стане по-добър, когато започнем промяната от нас самите. Той самият работи върху това, да изчисти от себе си всички погубващи емоции, като гордост, гняв, разочарование, обида, страх и омраза.

Това е преобразило живота му. „Когато в нас има само любов, тогава сме спокойни!”, казва талантливият творец. „Гневът уврежда черния дроб и образува камъни в жлъчката, мъката руши белите дробове, стресът уврежда сърцето, мозъка и предизвиква паник атаки”, предупреждава Димитър Свиленов. Художникът съветва да събудим любовта, благодарността и хармонията в живота си.

Тъй като човечеството влиза в духовна ера, е нужно да се замислим за смисъла на съществуването си, да сме внимателни в отношенията помежду си, да ценим културата си и да пазим природата.
От 2010 г.

Димитър Свиленов рисува картините си в Царичина. Казва, че това е най-чистото място в България, а там го е отвел извънземният разум. За мястото на 20 км от София казва, че е порта към други измерения „Могилата, по която ходя, е най-силно енергийно място в България. Там открих себе си”.

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.