Тайни и загадки

Катарите и космическа битка между силите на доброто и злото

Съществуват ли извънземни, които се стремят да унищожат хората? Вероятно улики ще открием във вярванията на едно християнско общество, което било набедено за Църква на Сатаната и в крайна сметка е унищожено.

Събитията се случват в замъка Вилеруж-Термен, Лангедок, Франция. Тази средновековна крепост от 13-ти век е била последният бастион на християнската секта на катарите.

Там, в 1321 г., последният съвършен катар Гийом Белибаст, е бил изгорен на клада от Светата инквизиция. Катарите били възпитаници на богомилите. Смятани са за християнски еретици от католическата църква.

Катарите считали, че всичко, което се случва в света е в резултат на космическа битка между силите на доброто и злото.

Силите на Бога, от една страна, и силите на Сатаната, от друга. И ние, хората, сме само пионки в тази космическа битка. Било ерес да се вярва, че има сила толкова могъща, колкото Бог, а катарите вярвали в това.

Те твърдяли, че има зла сила, която развращава хората. Катарите я наричат Рекс Мунди, което означава „цар на света” и по същество е вид демон. Рекс Мунди ще ви води по пътя на материалните съблазни.

Катарите са знаели, че има две големи сили – тъмнина и светлина. Те се сблъскали в началото на времето. И че добрият Бог останал някъде там на звездите, а лошият Бог, понякога наричан „дявол“ и с много други имена, създал материята, която погълнала частицата светлина в човечеството.

Катарите пишат в своите анали, че сме ангели затворени в плът и всеки ден се борим да си спомним за божествения си произход. Да си спомним, че има тъмни сили, които ни отклоняват от нашата духовност и ни изкушават с физическия свят.

Катарите същота така са вярвали, че трябва да водят идеален, образцов живот, за да се измъкнат от този свят.

Защото, ако били твърде обвързани с материалния свят, щели да се преродят отново. Не е имало ад. Той е бил тук на Земята. Катарите са имали много странни идеи относно човешката раса.

Основната им идея за рая, или за краят на Вселената била, че всички ще се върнат към духовната си същност, а материалните неща ще изчезнат.

Тъй като дяволът е господар на този нетраен, физически свят, той се опитва да размени материалните блага на този свят, за безсмъртни и нетленни неща, а именно човешки души.

Много хора толкова силно желаят нещо, че са готови да се откажат от безсмъртната си душа и да живеят под властта на дявола, в замяна на временно богатство.

Възможно ли е хората наистина да са духовни същества, хванати в капана на физическите тела? Дали тъмните сили държат хората във физически окови на Земята?

НП/АЕ 2017