България

Китайски годишен хороскоп 2021

Според източната традиция Символът на 2021 г. е Белият метален Бик и той ще подскаже какви ще бъдат следващите 12 месеца от годината.

Лунната китайска година,

започва от 12 февруари 2021 г. и завършва на 31 януари 2022 г. Бикът е вторият знак в китайският календар. Той символизира силата чрез единство, упорита работа, подчинение, издръжливост, надеждност и старание.

Според китайския хороскоп елементът на 2021 г. е Метал, а елементът на Бика е Земя.

Взаимодействието на тези два елемента, до голяма степен ще определя естеството на годината. 

Донякъде 2021 г. ще е продължение на 2020 г.,

тъй като и двете години са подвластни на една и съща стихия. Металът символизира, режещ предмет, студенина, твърдост, опасност, също показва промяна.

Бикът от своя страна е символ на богатство, пари, просперитет, а белият цвят символизира запада.

Според китайските астролози, Годината на Белият метален Бик с нейното женско начало, означава стабилност и успех, възстановяване след сериозни сътресения, хармонизация на външния и вътрешния свят.

Ситуацията в света,

ще бъде относително стабилна и хората ще могат да подобрят материалното си положение.

Но ако следваме логиката от преходната година на Плъха, който се асоциира с разнасяне на болести и последвалото развитие на епидемия, тази година на Бика, който се асоциира с парите, може да засегне икономиката и да доведе до финансова криза от световен мащаб.

Друг вероятен вариант е,

тотална промяна на финансовата система. Възможно е най-засегната да бъде, западната част на света. А тъй като енергията на бика е бавна и тежка, може би, нещата ще се развиват по-предпазливо и мудно.

Китайците вярват, че животът във времена на промяна е проклятие, а тази година ни очакват още промени. Обаче не е задължително да е за лошо.

Промяната винаги дава шанс

за растеж към по-добро. Затова да се надяваме, че от следващата година много в живота ни да се промени към по-добро и да забравим високосната година на Плъха, като лош сън.

Голямата мутация, когато Сатурн и Юпитер се обединяват (което се случва веднъж на 12 години и това време ще се случи в края на 2020 г.) в знака Водолей, открива нова ера на въздуха.

Големите промени са точно зад ъгъла и за тях ще се говори десетилетия! Някои цикли завършват и започват съвсем други.

НП/2020