Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Книгата на Тот – ключ към неограничени знания и власт

Твърди се, че Книгата на Тот съдържа различни заклинания, някои от които дават дарбата на четящия ги да комуникира с животните или дори с боговете.

Според легендите, този който чете написаното в книгата ще придобие ключа към тайните на Вселената и ще бъде господарят на земята, моретата, въздуха и небесните тела.

Книгата на Тот е една от най-мистериозните книги в историята на човечеството. Това е египетско писание, написано от древен бог.

Според историческите данни, Книгата на Тот била колекция от прастари египетски текстове. Те са написани от Тот – египетският бог на писането и знанието.

Книгата на Тот изглежда фрагментирана в различни папируси, повечето от които се отнасят за втория век на Птолемеевия период.

Turin Papyrus Map Museo Egizio Ancient Egypt

За първи път книгата била спомената в така наречения папирус на Турис, публикуван в Париж в края на 18-ти век.

Той описвал проваления опит за убийството на фараон, чрез заклинания, взети от Книгата на Тот.


През вековете различни книги са били смятани за Книгата на Тот. Според Мането, свещеник и историк, Тот написал над 36000 книги. Макар според други историци това число било по-близо до 20000.

Легендата за Книгата на Тот

Твърди се, че истинската книга съдържа две заклинания, едно от които давало на четящия способността да разбира какво казват животните.

Второто позволявало да се видят самите богове.

Според легендите книгата била скрита на дъното на Нил, до град Коптос.

Там тя била затворена в няколко кутии, които били пазени от змия, която никой човек не би могъл да убие.

В борбата на смъртните да се сдобият с книгата, боговете пак я връщат на първоначалното ѝ място и завинаги я запечатват.

Поуката на историята показва силната вяра на древните египтяни в това, че божите знания не принадлежат на хората.

Предполага се, че нейни фрагменти били открити в Берлин, Париж, Виена, Флоренция, Копенхаген и Ню Хейвън.

ancient-code

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.