Новини

Кога са магнитните бури през август, които могат да ни окажат влияние

През последния летен месец до шест пъти ще има магнитни бури с различна сила, така че дори хора, на които не им влияят по принцип, могат да почувстват известен дискомфорт.
Магнитните бури възникват, когато поток от слънчева материя удари магнитното поле на Земята, създавайки някои вълни. Те са предизвиквани от изригвания на Слънцето и могат да причинят смущения в електричеството, радиовръзките и спътниковата навигация.

Слаба магнитна буря ще има на 2 август, така че няма да засегне по-голямата част от населението по никакъв начин. Средната буря ще е на 10 август. На 13 и 14 август ще се появят слаби явления, докато на 21 и 22 август ще има силна буря, която ще продължи повече от един ден. И последното събитие се очаква на 29 август.

Не е нужно да се притеснявате, ако тялото ви не реагира по никакъв начин на космическото време. Ако има някакво влияние, то ще е само под формата на леко влошаване на настроението. По правило хора, на които им влияят магнитните бури имат главоболие, вдигат кръвно налягането, умората се проявява без особена причина, възниква болка в мускулите и ставите и сънят е нарушен.

Също така, често всичко е придружено от лошо настроение и депресивно състояние. За да коригирате ситуацията, струва си да се разхождате повече на чист въздух, да спите достатъчно, да се откажете от вредна храна, алкохол и цигари и да пиете повече билкови чайове.

Магнитните бури могат да продължат няколко часа или няколко дни. В тази връзка експертите препоръчват винаги да имате в себе си аптечка, особено ако имате хронични заболявания.

НП/Дарик