Здраве

Кои черти на характера разрушават отношенията?

За повечето хора

поддържането на хармонични отношения с любимия човек е една от най-важните задачи в живота.

Въпреки това, както изтъква опитният консултант по психично здраве Антъни Смит, дори най-силните връзки в крайна сметка могат да бъдат разрушени заради поведението на един от партньорите.

Специалистът посочи

четири черти на характера, които най-често водят до скъсване на влюбените, крах в отношенията дори при дългите връзки.

На първо място,

недоволството на партньора е причинено от изразен нарцисизъм на любимия. Оказва се, че това е неприятното качество, от което хората се оплакват най-много.

Също така, пасивно-агресивното поведение

е разрушително за взаимоотношенията. Говорим за нежеланието на партньора да се покае за лошо поведение, както и за умишлени опити постоянно да наранява любим човек.

Такъв „тих терор“ може да вбеси всеки един от двамата. Дори е възможно това да бъди причина за раздяла на двойката.

Третата разрушителна черта

е перфекционизмът. Желанието да направим всичко перфектно води до факта, че по-свободолюбивият човек попада в рамките, зададени от партньора.

И точно в този момент той започва да бъде обременяван от „отношения по график“. А както знаем такова поведение не води до нищо добро и смислено.

Желанието да се осмива язвително

всяка ситуация в началото може да изглежда като проява на чувство за хумор. Уви в крайна сметка става ясно, че такъв човек вижда негативното във всичко.

Той дори създава негативно енергийно поле около себе си и го пренася директно върху партньора не само на ментално, но и на физическо ниво.

Ето защо е необходимо да се опитаме да избягваме подобно поведение като си даваме сметка за постъпките си.

НП/2022