Здраве

Кои неща да пазим в тайна според индуистката философия?

Преди над 2000 години Сенека казал: „Ако искаш да запазиш тайната си, запази я за себе си.“ Става дума за лични тайни, които се отнасят само до нашата личност.

Според ученията на индийските мъдреци някои теми не не е добре да бъдат споделяни и те остават само наше знание.

Тези тайни са свързани

с нашите слабости или със самохвалството, което само по себе си също е слабост. Фундаменталният аспект на индуистката философия е нейното практично естество.

От създаването ѝ преди около 4000 години мисълта на индуистките мислители била ориентирана около решаването на фундаменталните проблеми от живота.

Тяхната мъдрост била резултат от стремежа им за по-добър живот. Кои аспекти от живота е добре да пазим в тайна, за да живеем по-щастливо според индуистката философия.

Не натрапвайте духовната си вяра

Нашите духовни знания са само за нас. Никой друг не може да види нещата по същия начин, както ние ги виждаме.

Понякога нашето пътуване е по-различно и това е нормално. Ние можем да споделяме духовността си с другите, само ако те пожелаят, но не и насила.

Не споделяйте с непознати

Всеки от нас има своя собствена история и житейски път. Това е нашата истина и е част от душата ни. Не би трябвало да споделяме това на всеки, чийто път пресечем.

Енергията, която ще предизвикаме у този човек може да бъде опустошение за нас. Не се изкушавайте от правилото „Той не ме познава.“

Не клюкарствайте

Не бива да говорим зад гърбовете на другите хора, особено с лошо. Това би донесло само негативна енергия и не е от полза за никого в дългосрочен план. Още повече, че така предизвиквате Вселената да върне същото.

По-добре казвайте добри думи за хората без значение дали ги заслужават. Ако не, просто не говорете за тях.

Не се хвалете

Когато направим добро не се хвалим. Не вършим добрини с грешни намерения, а с желание да помагаме.

Ако единствената причина, поради която извършваме добрини е възхвалата и желанието за награда, това означава, че сърцето ни не е на правилното място.

Не обявявайте проблемите си на света

Не бъдете прекалено отворени за проблемите си. Споделянето със семейството и близки приятели е полезно, но не е нужно непознатите да знаят толкова много за вас.

Колкото по-малко споделяте със света, толкова по-малко може да бъде използвано срещу вас. Давайте сила само на тези, които ви подкрепят.

Не споделяйте детайли

Не споделяйте детайли от любовния си живот с хора, които не е редно да ги знаят. Приятелите обожават да разпространяват клюки за вас и после да ви обясняват, че е някой друг.

Чувствайте се свободни да обсъждате проблемите във взаимоотношенията с вашата половинка, но не и с всичките ви приятели.

awarenessact.com