Съзнание

Кои са най-ефективните начини да отключим шестото си чувство?

В това физическо измерение разчитаме на петте си сетива, за да създадем един образ за света около нас и да навигираме из него.

Но ние имаме и шесто чувство, за което повечето хора са забравили. Именно то отключва достъпа до интуицията и потенциала за духовни дарби, който е във всеки от нас.

Шестото чувство дава достъп и до неща, които не могат да бъдат рационализирани от човешкия мозък. То ни отвежда до невиждани светове и непознати енергии.

Всички ние имаме шесто чувство и способността да го използваме. Само трябва да отворим съзнанието си и да обърнем внимание на знаците, които то ни дава. Как можем да постигнем това?

Балансирайте в трудни моменти

Връзката с шестото чувство зависи от баланса. Когато едно от сетивата доминира над другите може да е трудно да запазим усета към другите си сетива.

За да се свържем с шестото чувство е нужно умът да бъде спокоен. Добре е за момент да забравим това, което можем да видим, да докоснем, вкусим, чуем и помиришем.

Да отидем по-дълбоко е най-ценно защото там е ключът за интиутивното поведение.

Връзка с обграждащия ни свят

Преди хиляди години сме използвали шестото чувство, за да оцеляваме. Не го бъркайте с интуицията.

Днес ние сме забравили как да го следваме, а то е в основата на връзката с други светове.

Животните все още имат силно шесто чувство, поради което те могат да усетят присъствието на сили от отвъдното, както и природни бедствия преди те да са се случили.

Шестото чувство е примитивен инстинкт и колкото по-силна е връзката със заобикалящата среда, толкова по-силно ще усетим как то комуникира с нас.

Сънища

Нашето шесто чувство комуникира и чрез сънищата ни. Често те са изпълнени с послания и знаци, които логичният ум не може да долови.

За да усвоим тяхната мъдрост и знания, е редно да започнем да записваме сънищата си след като се събудим.

По този начин скоро ще забележим повтарящи се закономерности и послания. Тази практика е спасила не един владетел от предателства и трудности.

Развитие на интуитивния мускул

Колкото повече обръщаме внимание и слушаме интуицията си, толкова по-силно е шестото ни чувство.

Приемете го за мускул, колкото повече го използваме и разчитаме на него, толкова по-силен ще е той.

Интуицията е силита на живота. Тя е тайният съветник, които никога не взима грешни решения. И до днес на никой не е ясно как се задейства програмата на интуицията.

Десетки изследвания и тестове показват, че когато едно решение е взето интуитивно то в най-висока степен е добро.

foreverconscious