Тайни и загадки

Колко дълго е живял последният пазител на Светия граал?

Как е изглеждал Светия Граал? Това златна чаша ли е или просто езикова метафора?

Легендите, хипотезите и фантастичните версии не спират да вълнуват средите на изследователите.

Според археолозите съществува

реален физически съд. Те твърдят, че Свещеният Граал е чашата, в която е събрана кръвта на Божия Син.  Обикновена дървена чаша, красиво изработена във формата на бокал.

Тази легенда е най-разпространената в света на християнството по цял свят. Разбира се има и други легенди, които оспорват знанието за бокала.

Кръвта на Христос

земният божествен изкупител на греховете човешки е събрана в тази чаша веднага след неговата смърт на кръста. Но никой не казва как точно е станало това.

Няма конкретен текст, който да описва събирането на кръвта Христова. Това не омаловажава факта, че чашата съществува.

Последователите на конспиративните теории по всички краища на света са убедени в свещените думи.

„Вярно е, че който пие от Граала получава безсмъртие – физическо, но от друга страна и задълженията са много – цената е голяма.“

Първият пазител е живял 850 земни години

и напуска нашия свят. Той предава тайните знания на свой доверен, служил при него 40 години като ученик.

Така пред годините се налага мнението, че тези пазители се оттеглят от живота по свое желание като оставят своя ученик за Пазител на Граала.

Съществува легенда, която се разпространява по светите земи, че Последният пазител е още жив. Твърди се, че с неговото оттегляне вероятно ще настъпят промени, които ще задвижат новите заповеди.

Легендитеза за Орденът

В не един текст или роман се разпространяват различни теории за Ордена на Пазителите. Има теории, че Орденът се намира в Швейцария и оттам ръководи делата си. Дали това е така можем само да гадаем.

Друга хипотеза описва съдбата на Ордена: „По обясними причини не можем да назовем братството, което е пазител на тайната на Граала.“

Никой не предполага кои са тези безсмъртни пазители, които охраняват най-голямата тайна на християнството.

Но ще дойде време, когато това ще се разкрие. Името на първият пазител също не може да бъде назовано, защото е известна библейска личност.

Въпреки обвитата в тайнственост информация хиляди вярват, че един ден Граалът ще бъде показан на човечеството.

Защото има тайни, които ще бъдат открити, за да послужат на градивността и доброто в последните години преди да настъпи новото Царство.

НП/СК