Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Конспиративни заговори и непознати сили стоят зад Първата световна

Преди 104 години започва  Първата световна война. Войната, променила изцяло хода на човешката история.

Конфликтът започва от Балканите, продължава 4 години  и е в резултат на стремежа на Великите сили да преразпределят зоните на световно влияние и ресурси.

Конспиративните теории не спират да ни убеждават, че тази война е провокирана с много цели и те в никакъв случай не са свързани с описаните в историята до сега.

Един определен елит има цел и е готов да я постигне на всяка цена. Но кой диктува целите на този елит в сянка остава загадка и до днес?

Само като се имат предвид някои нелогични и дори необясними действия на страните във войната фактите придобиват различен смисъл.

Скритите детайли по развоя на събития показва истинските цели и намерения на този задкулисен кръг от хора, които след само десетилетие ще запалят фитила и на втора световна война.

Писанията за банкери, магнати и масони са доста нескопосан опит за прикриване на истинските поръчители на унищожението на над 100 млн. живота в двете войни. Данните за жертвите също са манипулирани и подправяни нееднократно.

Заговорът срещу България е прикриван години наред от различни източници и в сянка остава взимането на решение чия страна да вземем във войната.

Успоредно със Съглашението, България води преговори и с Германия и Турция. Берлин обещава цяла Македония, а Турция дава да се разберете, че ще приеме корекция на границата с България в Източна Тракия.

Но това е само тактически ход на Либералната коалиция, която работи за въвличането на България във войната на страната на Централните сили и само чака подходящ момент, за да осъществи това намерение.

За ориентацията на България към Централните сили важно значение има и сключеният заем с Германската банка в размер на 500 млн.марки.

Така се стига до подписаната на 6 септември 1915 година спогодба, според която Турция отстъпва на България една територия от около 2 хил.кв.км по долината на река Марица.

Същия ден е сключен и договор с Германия и Австро-Унгария и България фактически се присъединява към Централните сили.

Ако България е влязла във войната на страната на Съглашението, тя е могла да прекъсне връзките на Германия и Австро-Унгария с Турция. И така лесно да осигури на Русия, Англия и Франция важния контрол върху проливите.

През Първата световна война българската армия се състои от 800 000 войници, което я превръща в най-голямата армия на глава от населението в света.

Още факти за Първата световна война тук.

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.