Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Космическа мисия – астронавти, живеещи в пещери на Луната?

Според геолозите от НАСА, астронавтите би могли да живеят в пещери под повърхността на Луната.

През 16 май 2019 г., по време на сесията „Питай ме за нещо“, Даниел Мориарти сподели, че хората могат да изградят база върху естествените убежища на Луната, създадени от лунната лава.

Дългите тунелоподобни структури, били създадени от стара вулканична активност. Потокът от лава се е охладил и втвърдил върху вече разтопената скала и така се образували кухи тунели.

Пещерите, биха могли да предпазят астронавтите от вредната слънчева радиация, както и от променливите температури на Луната.

Що се отнася до възможността за бъдещи лунни бази, д-р Мориарти казва:

„Не мисля, че ще можем да променим каквото и да е на повърхността на Луната .Може да е интересно да се създаде магазин в съществуващата лава тръба. „

Той също така спомена, че създаването на база близо до лунните полюси би могло да бъде от полза.

„Например, може да е полезно да създадем база, близо до постоянно засенчената полярна област. Там ще можем да се възползваме от водата, която е на повърхността“, обясни той.

Китайската национална космическа администрация обяви през април, че планира да създаде международна база, която да се намира близо до Южния полюс на Луната, където има много лед.

НАСА планира да използва „иновативни технологии“, за да изследва по-голяма част от Луната.

Придвижвайки се до Луната, ще научаваме повече неща, за да предприемем следващия гигантски скок – да изпратим астронавти на Марс„, каза администраторът на НАСА Джим Бриденстин.

„Първоначално, хората трябваше да се върнат на Луната през 2028 година“, каза Бриденстин в съобщение през март тази година.

Плановете, обаче бяха променени, когато вицепрезидентът Майк Пенс каза, че хората ще се върнат на Луната до 2024 г., което е с четири години по-рано от първоначалния план.

Независимо, дали астронавтите ще стигнат до Луната през 2024 г. или малко по-късно, това ще бъде седмата американска лунна експедиция.

Предстояща експедиция е наречена мисия Артемида. Тя ще бъде още по-специална, тъй като за първи път жена ще стъпи на Луната.

Те също, се надяват да бъдат първия екипаж, който ще се приземи близо до Южния полюс на Луната.

mysteriousuniverse

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.