Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Космическият кораб „Федерация“ тръгва на пътешествие през 2022г.

„Роскосмос“ планира да отложи първото изстрелване на новия пилотиран космически кораб „Федерация“ от 2021 г. до 2022 г. в Байконур, където ще бъде и ракетата носител „Феникс“.

„Роскосмос“ предложи да преразгледа плановете за стартиране на пилотирания космически кораб “Федерация“. Това ще стане с помощта на нова ракета, разработена в рамките на проекта „Феникс“, посочват от агенцията. Междувременно стана ясно и че компанията се отказва от ракетата „Ангара-A5P“ и създаването на инфраструктура за пилотирани изстрелвания от космодрума „Изток“ преди развитието на супер-тежък носител за полет до Луната.

„Във връзка с промяната на ракетата-носител за изстрелване на космически кораб „Федерация“, „Роскосмос“ се отказва от създаването на пилотирана версия на ракетата „Анагара- A5P“ до 2025 г.“, пише в изявление. „Федерация“ е предназначен за транспортиране на хора и товари в орбита и на Луната. Вместимостта му е за четирима души. А автономният режим на кораба може да продължи до 24 дни. За мисията руските власти отпуснаха 58 млрд. рубли.

Създаването на ново поколение от средна класа космическа ракета комплекс „Феникс“ е предвидено за периода 2018-2025 г. То ще струва около 30 млрд. рубли.

НП/ Бгнес

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.