Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Разкриване. Кой е Луцифер в действителност и защо е тук?

Луцифер е етимологически дефиниран като „носител на светлината“ и „утринна звезда“, носител на светлина и мъдрост. При все това Луцифер се смята за въплъщение на чистото „зло“. Но дали е така?

Как можем да разберем Луцифер по начин, който съчетава очевидните противоречия за това кой е той? Трябва да проумеем предназначението му в нашата реалност.

Ние сме се въплътили в тази „3-та плътност“, за да се развиваме индивидуално и колективно до 4-та и следващите по-високи плътности. Дейвид Уилкок и други говорят за нашето възвисяване до 4-та плътност.

Това възвисяване на нашите индивидуални и групови души, разгръщащо се в съответствие с астрологичните цикли, с които е свързана нашата слънчева система.

Това е типичното духовно „движение“ на всички съзнателни същества в нашата вселена. Независимо дали те се фокусират върху собствения си напредък през плътностите, завършващ с връщане към единството с върховния създател.

Или пък изостават назад по свой избор, за да помогнат на други същества да се издигнат от тези по-ниски плътности. Именно това е „играта“, която дава на живота неговата жизненост, посока и цел.

Има създания-създатели, които създават планети, слънца, галактики и дори вселени. Ако приемем, че творението е многослойно и че на „планетарно“ ниво „създателят“ на една планета има свободната воля да създава по свой избор, тогава историите от „Битие“ придобиват много по-голямо значение.

Очевидно Йехова е решил да създаде една хубава планета − нещо като рай, защото в нея не е съществувало зло и хората живеели в почитание и послушание към Яхве, който им осигурявал всичко, от което се нуждаели.

Но в отсъствието на конфликт, предизвикателство или стрес, нито хората, нито самият Яхве се развивали към обединение с „Върховния Създател“, което е общата цел.

Хората не са имали „свободна воля“, защото в отсъствието на зло в техния свят всички неща били „само добро“ и те нямали измежду какво да избират.

Луцифер („носителят на светлина“) слязъл в третата плътност на планетата Земя, за да осигури „контекста“, чрез който човешките същества можели да познаят от опит свободния избор.

Този контекст станал възможен именно чрез въвеждането на „злото“. Пред лицето на „злото“ хората за пръв път имали възможността да изберат „доброто“.

Йехова се съгласил, че свободната воля на жителите на Земята може да се осигури, като им се предложи избор. Следователно, „Дървото на познанието за“ доброто и злото „“ (по-точно познанието за полярност, за позитивно или негативно).

Йехова отвежда своите обитатели в нова „градина“ и им казва, че могат да направят всичко, с изключение на едно, като по този начин им създава желанието да направят това, което им е казано, че не могат.

Така те имат „избор“. Осигуряваме катализатора, като им казваме за ползата от постигането на знанието. Те ядат от дървото, а останалото е история.

Затова Луцифер „изкушава“ човечеството в полярността, тъй като тя е единственият контекст, чрез който могат да придобият знания.

Луцифер се е съгласил да играе една много предизвикателна роля на нашата планета, за да бъде катализатор за нашето развитие в по-високите плътности.

НП/CE

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.