Тайни и загадки

Кой е най-влиятелният орден в света и кой го ръководи?

Днешният ден и бъдещето на света могат да се разберат и оценят по-добре, ако се вдигне завесата на тайните общества.

Тяхната намеса в някои международни конфликти в определени моменти в историята e изиграла решаваща роля.

Кой е този орден?

„Златна зора“ е насочена към церемониални магии, окултизъм, участие в ритуалите на посвещение в различни масонски ложи, които се опитват да получат тайните знания.

Първите ръководители на Ордена – Удман, Матерс и Уин Уесткот са установили тесни контакти с поддръжници на антропософските учения като Рудолф Щайнер.

Имали са контакст с членове на някои движения, оказващи съществено влияние над обществото в периода до нацизма.

Основателят на ордена

Затвореният орден „Златна зора“ е основан от Самуел Матерс през 1887 година. Той се състои от 194 души.

Сред тях и Булуер-Литън, авторът на  „Последните дни на Помпей“, проносирал идеята за „Висшата раса“, развита от нацисткото общество „Туле“.

Тази идея за „неизвестните висши“ може да се намери в почти всички мистични учения на Изтока и Запада. Те са или подземни жители, или са от друга планета.

Основателят на „Златна зора“ Самуел Матерс твърди, че е свързан с „непознатите висши“. Заедно с майка си – сестрата на философа Анри Бергсон, е установявил контакт с тях.

„Не мога да кажа нищо за тези, които ми дадоха мъдрост, за да се създаде ордена. Аз дори не знам земните им имена. Само няколко пъти съм виждал физическите им тела. По мое мнение, това са същества, които живеят на Земята, но имат чудовищни ​​и свръхчовешки способности“, пише той.

Създаденият таен кръг, наречен „Общество Врил“, с което се свързват Карл Хаусхофер, Дитрих Ескард, Алфред Розенберг, Рудолф Хес и Адолф Хитлер, е пропито от идеите на окултното.

Впоследствие „Златна зора“ се ръководи от Алистър Кроули, една от най-известните фигури на неопаганизма, чието влияние се открива в Германия.

Сред членовете на Ордена „Златна зора“ е и една жена – Флоренция Фар.

Тя е театрален режисьор и близък приятел на Бърнард Шоу. Членове са редица писатели Блекууд, Брам Стокър, Сакс Роумър, шотландският кралски астроном Пек, инженер Алан Бенет, председателят на Кралската академия сър Джералд Кели.

Няма съмнение, че орденът „Златна зора“ все още е най-влиятелният духовен съюз

Той оказва скрито въздействие върху външния свят. Действа в Обединеното кралство и във Франция, така и предопределя до голяма степен курса на историята на ХХ век.

Една от ключовите фигури на „Златна зора“ била загадъчната германка Ана Шпренгел. „Най-прекрасното създание на века“, както я нарича Аристид Бриан.

Донякъде Анна Шпренгел е станала единственият пазител на „последните знания“ и преди всичко на тайната на техния произход. Това ѝ позволява да поддържа пряк контакт с „непознатите висшестоящи“.

Също с ложите „Златна зора“ в други страни и с разузнавателната служба за външна политика. Тя има контакт с Великите Магистри от галактически и междупланетен мащаб.

„Тяхното място на пребиваване във Вселената е извън границите на разбиране на света.“ – потвърждава Шпренгел.

Орденът е определян като най-могъщият, известен до сега в средите на тайните общества.

НП/2020