Новини

Кой иска политическата гибел на Тръмп и заложи съдбата на САЩ?

Решението на главния прокурор на САЩ за прекратяване на наказателното преследване срещу бившия съветник на Тръмп по националната сигурност, генерал Майкъл Флин, е нещо повече от победа на президентската администрация.

Това е и поредната демонстрация на факта, че всички „разследвания за руския заговор“ са един голям фейк.

Според версията на Демократическата партия

на САЩ и най-русофобски настроената част от американския естаблишмънт Флин уж е бил едно от свързващите звена между екипа на Тръмп и руските власти.

Ето затова неговото оправдаване сега вече е сериозен проблем за целия антируски сценарий. Проект, който макар и да загуби от блясъка си по време на коронавируса, все още присъства в американското информационно пространство.

Още повече и в предверието на президентските избори

Но още по-важен е фактът, че новото ръководство на американските силови структури отвори архивите на предшествениците си, от които явно ще последват няколко неприятни изводи.

И то за тези, които все още вярват в американските силовици и правосъдната система.

Жестоката истина

На първо място, стана ясно, че ФБР и всички организатори на разследването на „руския заговор“ като цяло още от самото начало са знаели, че не е имало никакъв заговор.

Те реално са искали да осъдят абсолютно невинен човек само, за да може да продължи разследването срещу администрацията на Тръмп.

На второ място, става ясно, че самите Обама и Байдън, заедно с други представители от предишната президентска администрация, са знаели за тази схема и са подкрепяли нелегалното разследване.

Целта е била да не дадат възможност на законно избрания Тръмп да заеме длъжността си.

Напълно е вероятно да стане така, че разследването на „руския заговор“ да доведе до фиаското на Байдън в президентските избори.

А ако нещата се усложнят, то Байдън и Обама могат да се окажат зад решетките, заедно с цяла плеяда ръководители от американските шпионски и контраразузнавателни структури.

източник