Тайни и загадки

Коя е тайнствената подземна цивилизация, за която всички говорят?

Има ли доказателства за цивилизация или атмосфера, способна да поддържа живот дълбоко под повърхността на Земята?

Каква е истината за митичната цивилизация Агарта и теорията за кухата Земя? Какво още можем да научим за планетата ни?

Теория за кухата Земя

В не много далечни времена мнозина смятали, че планетата е куха черупка и в нея живее древна цивилизация.

Френския писател Жул Верн написал „Пътешествие до центъра на Земята“, когато идеята за подземни общества била в пика си.

Преди Верн, през 17-ти век, концепцията за кухата Земя била предложена от Едмънд Халей, откривателя на Халеевата комета, която преминава до Земята на всеки 75 години.

Халей смятал, че Земята е съставена от няколко на брой концентрични сфери разделени от техните собствени атмосфери.

Според него най-външният слой бил с дебелина 900 километра. Халей вярвал, че феномени като Северното сияние са резултат от движението на тези няколко пласта.

Адмирал Бърд и експедицията до център на Земята

Преминавайки един век напред във времето между Голямата депресия и Втората световна война адмирал Ричард Бърд от военноморските сили на САЩ,предприел редица проучвания на полюсите.

След няколко пътувания към Арктическите територии имало едно постижение на Бърд, което изпъквало пред другите: полета му над Северния полюс за рекордно време.

Според записки в дневника му направени по време на полярния полет Бърд се натъкнал на топъл климат и видял животни. Те били подобни на мамути както и древна човешка цивилизация живееща под повърхността на Земята.

Човеците от центъра на Земята поели контрол над самолета като стигнали до него с летящо устройство във формата на диск.

Това според мнозина това било митичната цивилизация Агарта. Тези „агартанци“ изявили тревогите си относно използването на атомни бомби от страна на човечеството.

Те използвали Бърд като техен вестоносец, за да предаде послание към американското правителство.

Admiral Richard Byrd

Проблемът тук бил, че записките в дневника били направени през 1947. Цели 20 години след полета на Бърд над Северния полюс на 9 май 1926.

Ако се вгледаме още по-внимателно в историята ще видим, че Бърд най-вероятно дори не е стигнал до Северния полюс и си приписал успехите на друга група откриватели.

Операция „Висок скок“

Но мнозина смятат, че записките всъщност говорят за по-късна мисия до Антарктика. Дали не става дума за Операция „Висок скок“?

„Висок скок“ била една от най-големите операции провеждани в Антарктика с над 4500 войници, които били изпратени да изследват и да пребивават на континента в продължение на 8 месеца.

Експедицията включвала 13 кораба, самолетоносач, хеликоптери и други летателни средства.

Въпреки че правителството е отричало по това време, по-късно става известно, че една от целите на операцията е била разширяване на суверенитета на САЩ над най-големите използваеми зони на континента Антарктида.

Но за какво бил отделен целия този труд и средства?

По-късно Бърд казва на репортер от чилийския вестник El Mercurio, че американците „трябва да са готови за възможността от вражеска атака от летящи обекти над полярния регион.“

Стигали ли са нацистите до центъра на Земята?

Изследването на заледения континент от страна на нацистите е добре документирано. Там те установили редица бази и използвали територията за тестове на новите си оръжия.

Но заешката дупка е дълбока като има твърдения, че Хитлер успял да избяга в този подземен свят.

Намерени са нацистки карти, които предполагаемо дават насоки към Агарта. Според писмо от Карл Унгер, навигатор на германски кораб по време на войната, подводницата U-209 стигнала до Агарта и Земята наистина била куха.

Според някои проучвания и експерименти на нацистите ние всъщност живеем на един от вътрешните пластове на Земята.

Агарта – доказателства на древните култури?

Почти всяка древна култура има истории за вътрешните измерения на Земята, както и за други цивилизации, живеещи в центъра на планетата.

Но много от тях се отнасят за чистилище, където отиват душите на мъртвите. Много от тези подземни светове били религиозни инструменти и все още изпълняват ролята за контрол над хората.

Все пак има култури дали по-точни описания на Агарта, заедно с градове и пътища стигащи до там.

В тибетския будизъм имало таен град наречен Шамбала, който се намира дълбоко в Хималаите.

Според някои изследователи митичният град потенциално е свързан с Агарта.

Според индуистките и келтските поверия съществува древна връзка на изчезнал праисторически град с нашето настояще. И дори са откривани пещери и подземни пътища към светове под повърхността.

За някои това е индуисткият Аряварта или „Дом на превъзходните“, земя управлявана от свръхестествена раса преди хиляди години.

Мнозина вярват, че тази древна раса е от същия вид като цивилизациите на Атлантида, Лемурия и Му, които били погубени от война и природни катаклизми.

Дали някога ще разберем какво се крие там долу?

gaia