Новини

Коя зодия сте и какво ви чака според хороскопа на древните египтяни?

Датата на раждане може да разкрие сърцевината на душата и главния път на съдбата. За древните египтяни душата била същността на живота и безсмъртието.

Тя е ключът не само към настоящия живот, но и към следващия. В античната египетската култура се е считало, че човешката душа е съставена от 5 части – Рен, Ба, Ка, Шеут, Иб.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Астролози обясняват, към чия зодия на душата принадлежим и какво казва тя за душата, живота и съдбата на всеки от нас. В началото на 2020 ви представяме една различна идея за времето, което се задава пред нас.

Родени в дните: 1, 6, 11, 16, 21, 26, 31

се причисляват към зодията на душата РЕН. Тази зодия казва, че човек живее толкова време, колкото името му е произнасяно, четено, изричано, говорено.

Името Рен, било смятано от древните египтяните несъмнено за присъща част на душата, без която тя не би могла да съществува. Следователно Рен било давано на всеки един човек още от самото му раждане.

От момента, в който встъпвал на този свят душата му разбирала защо идва на земята. Тези, които са управлявани от Рен и в чийто състав на душата преобладава Рен, са личности чиято съдба стои под знака на таланта, потока на чувствата, на изпълнителността, дълновидността и реформите.

Имат топла и щедра душа. Името им е отредено, за да бъде „предадено нататък“. Имат интересни истории от живота, а съществуването им ще бележи по един или друг начин околните и ще послужи като източник на вдъхновение и кураж да бъдат различни.

Тези представители имат една особена дарба дадена им от боговете. Тази да се издигат нагоре над нещата. Чрез гениална идея, далновидност, с избор и достоен начин на живот.

Също така от емоционална гледна точка те са интровертни, чувствителни, уязвими. Често и изведнъж сменят настроението си.

Това е поради факта, че им е трудно да се адаптират към обществото, към което принадлежат, заради своите ценности. Без тези хора светът светът не би бил толкова напреднал и отданен на другите.

Родени на 2, 7, 12, 17, 22, 27

Зодията на душата е Ба. Античната египетска концепция за Ба напомня много на съвременното понятие за „личността“. Ба прави така, че човек да се различава от всички останали. Да бъде специален по един напълно уникален начин.

Често Ба е изобразяван като птица с глава на човек, който след смъртта взима със себе си Ка, реейки се заедно над тялото.

Управляваните от Ба са емоционали личности с вътрешен богат свят. В кръвта им сякаш тече душата им. Привидно спокойни и тихи, но всъщност отвътре гори огън. Имат възходящ път на живота и се стремят да еволюират духовно.

Да надскочат недостатъците си и да се превърнат в по-добри хора. Трудно достигаш душата им, но и трудно излизаш от там. Задълбочени и способни да съзрят отвъд повърхносното и това, което само на пръв поглед изглежда „така“.

Имат силна персоналност, както и значителни кармични уроци, които ще ги бележат, но и ще им помогнат да съградят основа за вътрешното им богатство. Без тях светът би бил по-малко мъдър и разбран.

Родени на 3, 8, 13, 18, 23, 28

Зодията на душата ви е Ка – жизнен блясък. Още от първата секунда на живота си, Хаккет – създателят на Кана всеки отделен човек, вдъхва на невръстното същество нещо, което го кара да бъде живо, дарява го с живот.

Ето какво мислели древните египтяни за жизнения блясък дарен на човека от божествата още от самото му раждане.

Ка е една невероятна концепция на древните египтяни, един важен елемент,който представлява свъщност елексира на живота. Ка е „живата същност“ на човека, без нея той не би могъл да съществува.

Ка разграничава земята на мъртвите от земята на живите. Моментът, в който Ка е взета от Ба, диханието на живота напуска тялото и настъпва физическата смърт.

Управляваните от Ба са стопороцентови хора на живота и сетивата. В душата им изгрява слънцето на живота, а цялата им същност изразява нещо специално.

Притежават физическа и духовна виталност, бързо кипват, но са се научили да се контролират сами и да мислят позитивно.

Природно интелигентни. Внушават състояние на благоденствие когато си около тях, ето защо е истинско удоволствие да си в компанията им.

В същото време са разчупени, страстни, динамични и активни, обожаващи природата, свободата и всичко свързано с външната среда.

Изживяват всеки един момент на пълни обороти. Енергизират, вдъхновяват, мотивират околните. Без тях светът би бил по-тъжен.

Родени на 4, 9, 14, 19, 24, 29

Зодията на душата ви е Шеут (Сянка). Човек не би могъл да съществува без сянка. Тя е тази, която го съпровожда през целия му път на земята, не го изоставя никога.

Древните египтяни са смятали, че тя е отпечатък на човека, съдържаща нещо от същността на личността, която съпътства.

Управляваните от Шеут са ефирни, етерни хора с дискретно поведение, изпълнено с такт. Притежават една деликатна спиритуалност и непринуденост, които привличат останалите.

Те са разбрани, толерантни, дипломатични, предпочитат да кажат по добра дума за отсъстващите.

Обичат справедливостта и мислят по два пъти преди да съдят злостно съседа. С други думи, тези деликатни, спокойни, ведри хора се превръщат в самоотвержени защитници за онези, които са попаднали под набезите на непристойно хулене и нападки.

Когато стане въпрос за материални неща, острият им като бръснач ум изплува на преден план, но в същото време балансират с непринуденост, която определено допада на околните.

Често са разочаровани и наранявани, но това не им дава повод да губят нежната духовност и благородност, които са така характерни за тях.

Почти невъзможно е да ги замърсиш, да разрушиш душевната им семплост. Те са тези, които виждат добрата страна у хората. Без тях светът би бил по-лош.

Родените на 5, 10, 15, 20, 25, 30

Зодията на душата ви е Иб (сърце). Иб означава сърце, метафизичното сърце. Щабът домакин на емоциите, мислите, волята и желанието да правиш, да сътворяваш.

Иб е също така и пътя към вечността, света на Слънцето. Иб се ражда от една единствена капка кръв, взета от сърцето на дете на майка. Управляваните от Иб са хора на сърцето, на чувствата, емоциите, емоционалите реакции.

Сърцето им е силно и прекрасно. То е онова, което кара кръвта да се задвижи, прави възможно съществуването и функционирането на останалите органи. Без този ключов елемент, животът ни не би могъл да бъде поддържан.

Хората на Иб имат красива душа. Способни са да даряват и получават, както подобава.
Те са тези, които са получили от боговете може би най-прекрасният дар на света – да обичаш вечно, без който нищо не би имало смисъл.

Хората на Иб са креативни, обичат красотата във всичките им форми. Хармонични и уравновесени са. Обичат искреността, обичат любовта. За да са истински щастливи, имат нужда от стабилен дом и задружно смейство.

Но също така се нуждаят и от своята порция уеденение, в което се преоткриват и презареждат. Без тях светът би бил свят без емоции.