Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Краят на сагата „Игра на тронове“ и разочарованието на феновете

Снимка: HBO

Краят на десетилетната сага „Игра на тронове“ е тук. Предстои да бъде излъчен последният епизод на шоуто и милиони фенове тръпнат в очакване.

Но последните два сезона, особено настоящият, оставиха мнозина почитатели разочаровани. Много от тях приписват това на недоразвития сценарий.

Има сведения, че телевизията, излъчваща „Игра на тронове“ – HBO, както и Джордж Р.Р. Мартин, искали да заснемат 10 сезона, но сценаристите, Дейвид Бениоф и Д.Б. Уайз, считали, че 8 ще са достатъчни.

Мартин все още не е довършил последните си книги от поредицата, като сценаристите са принудени сами да съставят историята, знаейки единствено нейния край, какъвто е в съзнанието на автора.

Това са и причините милиони фенове да са недоволни от сценария на последните епизоди. Историята е твърде прибързана и необмислена и твърде много се отклонява от оригиналния материал.

Има твърде много задънени улици и недоразвити герои, правещи странни избори, които не им прилягат.

Мартин каза, че би му се искало да бяха отделили повече време, за да адаптират по-добре историята му към шоуто на HBO.

Джордж Р.Р. Мартин, който възнамерява да напише още два романа от поредицата си „Песен от огън и лед“, заяви, че: „Шоуто не бе достатъчно вярно на историята. Ако я беше следвало, трябваше да има поне още 5 сезона.“

Той допълни: „Нали знаете, сложно е. Всъщност съм натъжен. Ще ми се да имахме още няколко сезона.“ Мартин споменава и, че творческата визия на сценаристите не се съвпадала с неговата.

„Това може да е тежко. Защото понякога тяхната творческа визия и вашата творческата визия не се съвпадат, което води до големи конфликти в творческия процес.“

Авторът, който има огромен принос за изминалите сезони на шоуто, е задал една широка рамка за края на историята на сценаристите, в която те да действа.

„Студиото и телевизията имат контрол над историята, като искат включат неща, които нямат нищо общо с нея. Те най-вероятно си мислят „Този герой има висок рейтинг и се харесва на зрителите, нека му дадем повече неща за вършене.““

Някои от актьорите също изказват разочароването си от последния сезон до някаква степен.

Недоволството на феновете от последния сезон стигна до точка, в която бе създадена онлайн петиция за неговия римейк, която вече има над 1 милион подписа.

hindustantimes

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.