Видео

„Левитиращите камъни“ в индийското село Шивапур

В интернет се твърди, че е открита тайната на строителството на египетските пирамиди.

Често учените откриват нещо, журналистите го разгласяват, но загадката си остава неразгадана, защото откритията така си и остават на ниво предположения. 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Независими изследователи на пирамидите в Гиза отдавна доказаха, че в древността са можели да управляват гравитацията.

Има достатъчно косвени доказателства за това

Например,  левитиращите камъни в индийското село Шивапур, близо до град Пуна, на 200 километра от Бомбай.

Недалеч от местния храм има два камъка тежащи 55 и 41 килограма. Те могат лесно да бъдат повдигнати: първият – от 11 мъже, вторият – от девет.

При това за всеки камък трябва строго да се съблюдава броя на повдигащите и едновременно с повдигането от тях да бъде произнасяно ритуално заклинание.

В резултат камъните се повдигат на височина 2 метра като перце. В двора има камък с тегло 63 тона, който приблизително по същия начин се повдига от 11 монаси.

Латвиецът Едуард Лидскалнинш, избягал в САЩ през миналия век, изучавал много време всичко, свързано с Древен Египет. Той твърди, че е разкрил тайната на строителството на египетските пирамиди.

Едуард сам построил комплекс от каменни блокове, много от които и с кран не можели да бъдат вдигнати (особено през първата половина на XX век), но така и не разкрил на никого тайната на гравитацията.

Затова изследователите все още се опитват да разгадаят тайната на левитирането.

Истината е, че гравитацията се поддава на управление, стига да знаеш как. В древността са го знаели. Съвременният човек е изгубил тези знания.