Тайни и загадки

Лицета на фаталния петък 13, за което никой не говори открито

Има ли от какво да се страхуваме на петък 13-ти?

Години наред хората живеят с вярването, че петък 13-ти е ден, който носи нещастие.  

Съществуват ред филми на ужасите кръстени на този ден, а различни статистики сочат, че инцидентите в петък 13-ти се увеличават. Но откъде идва всичко това?

Проявлението Ин

Преди налагането на социалния патриархален ред, петък 13-ти бива считан за ден на Богинята. Това е време за почитане на божествената женственост във всички нас и за изравняване с циклите на сътворението, смъртта и прераждането.

Или казано по друг начин петък 13-ти представлява мощен ден за проявление, празнуване и подхранване на творчеството, красотата, мъдростта и душата.

Петък е денят на Венера, а всички знаем, че огнената планета олицетворява женската енергия.

Вибрациите на женствеността се присъединяват към нас в края на седмицата, за да ни откъснат от отминалите работни дни и да ни напомнят, че е важно да си починем, отпуснем и играем.

Петък е денят, в който можем да “обгърнем Венера”  и да се съсредоточим върху чувствеността и изцелението в света.

Числото 13 е носител на силна Ин енергия и символизира смъртта, прераждането, създаването, плодородието и кръвта.

Това е така, защото наблюдаваме 13 лунни цикъла всяка година, а средностатистически жената също преживява 13 менструални цикъла. 

Счита се, че 13-то число се пада около средата на лунния цикъл и представлява точка на пресичане между смъртта и прераждането. С други думи точката между кървенето на жената (смъртта) и овулацията (прераждането).

Чувството, което заличава миналото

Преди налагането на патриархалните времена, когато една жена прокървява, то в този силен момент тя олицетворява божествените стихии.  

Връзката й с мъдростта и умението да прочита интуитивни послания са почетени. Жената е в разцвета на силите си, а поводът за празник е голям: това е време за приемственост на нов живот.

Но с прогресивното навлизане на патриархалната структура в обществото, жените биват накарани да се чувстват засрамени от изживяването на тези периоди, които са наложени като нечисти.  

Постепенно жените навлизат в резонанс на срам и табу, пренебрегвайки невероятния си потенциал да създадат и задържат пространство за живот.

Векове наред това отношение, както и други драматични исторически събития около датата допринасят за идеята, че петък 13-ти е ден, който носи нещастие. Включително и изгарянето на клада на Жак Дьо Моле, велик майстор на тамплиерския орден.

Завръщане към лунния календар

Лунният календар е съставен от 13 месеца, а Луната представлява  женската енергия,  помагаща ни да разберем и да се справим с нашите емоции и чувствителност.

В астрологичната диаграма Луната управлява емоциите ни, както и нашия потенциал за себеизразяване.  

Разбирането на лунния знак може да ни помогне в процеса на осъзнаване на пътя и творчеството на слънчевия ни знак. 

А събирайки петък и числото 13 заедно, ние попадаме буквално във вибрационната  взаимовръзка женска енергия-творчество. Именно затова петък 13-ти е датата, избрана от различни езически общности, в която новото и чувстеното се поставят на пиедестал. Провеждат се ритуали и магии, свързани с женското начало и циклите на природата.

Всичко това засилва страха от този ден, тъй като поклоненията пред Гея, често наричани магьосничество са интерпретирани като ритуали на злото.

Както знаем, всички ние носим женската енергия в себе си, така че петък 13-ти не е предназначен единствено за “нежния пол”.

Денят на Богинята предоставя възможност да се съобразим с нашите чувственост и чувствителност. По този начин, ние сме приканени да благодарим за красотата и сътворението проявяващи се около и във всички нас.

Източник: Forever Conscious