България

Лунно затъмнение в Рак. Да не попадаме в плен на ума

Поставяме ново начало с лунно затъмнение в Рак

и съвпад на Сатурн и Плутон през януари.

Предстои ни героична година – с изключителни възможности, но и немалко предизвикателства.

Пътят на всеки герой към себеосъществяването е дълъг и изпълнен с препятствия, които да засилят волята и изградят характера.

На това пътешествие се отправяме още през януари с две значими събития – полусенчесто лунно затъмнение в Рак на 10 януари и съвпад на Сатурн и Плутон на 12 януари.

Вероятно това ще са първите стъпки

към промяната в личността и обществото – промяна, от която се нуждаем.  

На 10 януари в 21:20 ч. ни очаква първото лунно затъмнение за годината, което ще се развие по оста Рак – Козирог.

Знаците, свързани от една страна със семейството и родителството и от друга – с кариерата, йерархията и авторитета, ще ни провокират да потърсим баланс между обществения живот и дълбоко интимните преживявания.

Лунното затъмнение в Рак ще акцентира темата за близостта и емпатията, която трябва да преоткрием.

В контекста на световните въпроси ще си припомним колко важно е да помагаме на другия – административните структури не са достатъчни без доза съпричастност.

Луната в Рак е свързана с детството и емоционалния ни свят, затова е възможно в периода да изникнат спомени от детството и да получим възможност да обгрижим по-добре детето в нас.

Най-важното е да не забравяме, че това са периоди, които изискват внимание и ниво на осъзнатост. Звездите ни насочват къде да погледнем, а ние сме тези, които трябва да проявят смелост и търпение.

Пълнолунието традиционно е подходящ момент да се разделим с всичко старо и ненужно. Добре е да помислим  кои са разбиранията, които вече не ни обслужват.

Какво бихме искали да е различно в емоционалния ни живот?

Може ли отношенията с нашата майка или със собствените ни деца да бъдат различни?

Съвпадът на лунното затъмнение с Меркурий ще предложи възможност за анализиране и осмисляне, но е добре да не попадаме в плен на ума. 

Ситуацията в звездното небе ще кулминира със съвпада на пазителя на структурата Сатурн и управителя на властта и дълбоките процеси – Плутон, който ще се случи на 12 януари.

За последен път този съвпад е наблюдаван през 1982-83г., а сега планетите на волята и промяната ще се срещнат отново, за да ни освободят от всичко, което вече няма място в познатия ни живот.

Този път двете планети се срещат в Козирог, а още по-интересното е, че в същия знак попада и благодетелят Юпитер.

Дали ще наречем този съвпад кармичен

или ще го определим като символично начало на нова ера в съзнанието на личността и световните тенденции, не е от значние.

По-важното е да помислим как да укрепим вярата в собствените сили и да възстановим връзката със себе си.

В материалния свят Сатурн и Плутон са свързани с бизнеса, лидерството, постоянството и дисциплината – добре е в приода да изберем как да инвестираме своите усилия.

Основите, които изградим сега вероятно ще оцелеят занапред и ще ни позволяват надграждане и развитие в дейността. Възможно е да се появят хора и възможности, които да ни подскажат коя е важната стъпка.

Ще получим възможност да се освободим от бариерите и емоционалните блокажи.

Бъдете наблюдателни, защото предстоящите дни ще бъдат повече от интересни. 

Събитията ще се се отразят на всички знаци от зодиака, но засилено влияние ще имат сред представителите на кардиналния кръст – Овен, Рак, Везни и Козирог.

Използвайте седмицата, за да заявите пред себе си желанията и промените, които искате да направите, така че да вървите по своя път с укрепена вяра и без страх – като истински герой! 

източник: Александра Майнд