Новини

Лунно затъмнение в Стрелец. Изпитание за отношенията ни

Комуникацията с другите, философията ни за света и вътрешният баланс ще бъдат поставени на изпитание и промени по време на лунно затъмнение в Стрелец на 5 юни.

Слънцето, Земята и Луната отново ще се подредят по оста на Възлите, които са и основна причина затъмненията да се определят като ключови и дори кармични моменти, както за цялото обществото, така и в частност за човека.

Посланията на пълнолунието по същността си остават, но сякаш затълмнението прави всичко по-силно и ярко.

Аз срещу другите, какво искам срещу какво трябва, мъжко /Слънце/ срещу женско /Луна/ начало и други противополжности се активизират в съзнанието ни, довеждайки до пик на емоциите.

Поради тази причина е добре да използваме деня за самонаблюдение, размишление, търсене на баланс и спокойствие.

За разлика от древните времена, когато затъмненията са разглеждани като фаталистични събития, днес по-скоро говорим за разместване на пластовете в социален план или в определени сфери от живота ни.

Дали тези прмени ще бъдат добри или не, зависи от различни фактори. Често това е и знак за нова посока, който интуицията ни усеща.    

Емоциите ексалират 

Второто затъмнение за 2020 г. идва с доза предизивкателства, които ще се случват в зоната на комуникацията и социалния живот – теми, запазени за Близнаците и Стрелеца.

Няма как обаче да не говорим и за личните взаимоотношения и душевния мир, които касаят светилата.

На 5 юли затъмнението ще направи точен квадрат с Марс, който вероятно ще донесе доза фрустрация във външния свят. Дали ще бъде провокирана ревност, дълго стаено недоволство или усещане, че най-накрая искаме да направим нещо, в разрив с чуждите разбирания, е без значение – най-вероятно обаче емоциите ще ескалират и ще потърсят изява.

Сега е моментът да регистрирате това чувство, да разберете какво изпитвате и да потърсите градивно решение. Каквото и да правите, пребройте до 10 преди да действате.

Изпозлвайте волята и контрола, така че емоцията да бъде трансформирана. В съвпад с Марс се намира и планетата Нептун, която напомня за духовните измерения – там, където воюването няма никаква стойност.  

Да оценим отново себе си 

В Лунното затъмнение ще се намеси и ретроградната Венера, която в този момент се е настанила върху Слънцето и по-силно от всичко връща съзнанието към стари теми, свързани с любовта, финансите и самооценката.

За някои вероятно това ще бъде момент на връщане в миналото – някъде, където са оставили нещо ценно, а сега толкова се нуждаят от него.

Слушайте внимателно сърцето си и се запитайте дали наистина търсите тази любов или нуждата от споделеност е надделяла.

Затъмненията носят промени – връщайте се там, където наистина съществува шанс за промяна в чувства, обстоятелства и всичко останало.

Не предприемайте сериозни финансови решения, а използвайте затъмнението и следващите няколко дни да бъдете достатъчно информирани /Близнаци/ за голямата картина /Стрелец/. 

Война на боговете 

По време на лунното затъмнение в Стрелец, Венера и Марс образуват квадрат, който ще донесе допълнително напрежение в отношенията и емоциите.

Богинята на красотата и Богът на войната имат своята дълга история, в която присъства привличане, любов, лъжи, изневери…и винаги страст!

Сега не е времето за големи решения или изясняване. Ако усетите, че ситуацията в личен план ескалира, опитайте се да подходите с разбиране и търпение.

Вложете тази огромна енергия в спорт, изкуство или танци – така че да премине през Вас като положителен заряд, който няма да предизвиква полюсни емоции. 

Равносметката 

Лунното затъмнение ще изисква от нас безусловна любов, търпение и разбиране към околните.

Ще бъде ценно да вземем малко от Близнаците и рационалния подход в комуникацията, както и от философския поглед на Стрелеца.

Наблюдавайте темите, които ще бъдат актуални до следващото затъмнение на 5 юли. И най-важното – опознавайте себе си и търсете път към другите. 

Александра Иванчева