Съзнание

Магичната връзка на светлинния кръст, Меркаба и Вселената

В продължение на векове човечеството е търсило смисъла на живота и нашето място в пространството, чудейки се дали сме сами или не във Вселената.

За да разберем къде се намираме във Вселената,

трябва да научим какво представляват времето и пространството. Това са едни от най-големите трудности за експертите, които от десетилетия се опитват да разкрият тайните на Вселената.

През 2016 г. учени откриха, че формата на фотона прилича на древния Месопотамски слънчев кръст.

Няколко години по-рано изследователи представиха теорията за амплитухедрона (геометрична структура, включваща опростеното изчисляване на взаимодействията на частиците в някои теории за квантовата област).

Ако дублираме и завъртим амплитухедрона, той формира Меркаба. А сянката на Меркаба образува малтийски кръст под формата на светлинен квант.

През последните години астрономите

постигнаха значителен напредък в разбирането на това къде Земята, нашата Слънчева система и нашата галактика са разположени във Вселената.

Неотдавна учените откриха, че сме част от масивна междугалактическа магистрала, която е част от огромна суперструктура, взаимосвързана от над 800 галактики.

Както никога досега, човешката раса успява да надникне в нашето космическо съседство и да разбере колко голямо е пространството около нас.

През 2016 г. Радек Чрапкевич откри, че формата на светлинните кванти (фотоните) наподобява т. нар.

Древен Малтийски кръст.

През 2013 г. Нима Аркани-Хамед и Ярослав Търка изчислиха, че формата на Вселената е амплитухедрон – геометрична структура, която позволява опростено изчисляване на взаимодействията на частиците в някои квантови полеви теории.

Теорията на „Амплитухедрон“ коренно промени много научни порядки.

Тя оспорва идеята, че пространственото време и неделимостта са необходими компоненти на модела на взаимодействията на частиците, а вместо това ги представя като свойства, които се проявяват от основното явление.

Ако дублираме и въртим един амплитухедрон,

той формира Меркаба, а сянката на Меркаба образува малтийски кръст под формата на светлинен квант (фотон). Любопитно е, че „Meр“ в Меркаба означава светлина.

И ако не сметнете това за странно съвпадение, в катедралата „Света Мария“ в Етиопия има рисунка на малтийски кръст, изобразен вътре в Меркаба.

Поглеждайки обратно в историята,

ще открием, че малтийският кръст има ключово значение. Католическият военен орден, известен като „Рицарите тамплиери“, носел малтийския кръст като свещен символ.

Стотици години по-късно символът все още се използва в католическата църква, а масоните използват тези, наподобяващи на рицарите тамплиери.

Но за да станат нещата особено интересни, ще трябва разгледаме Древна Месопотамия.

Преди хиляди години,

символ, наподобяващ малтийския кръст, е използван и наричан „Слънчев кръст“. Историята за малтийския кръст, който всъщност е във формата на светлинен квант (фотон), е пленителна.

Случайни ли са всички тези съвпадения? Или е възможно преди хиляди години древните култури да са знаели точната форма на „светлината“ и формата на Вселената?

НП/2021