Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

МАРК ЗУКЪРБЪРГ НАПАДНА ИЛЪН МЪСК ПО ВАЖНА ТЕМА

По-рано тази година Илън Мъск даде интервю, в което изяви мнението и визията си за изкуствения интелект. Според него той може да бъде много по-опасен от ядрени оръжия.

Други уважавани експерти като Джулиан Асандж са изявявали същите тревоги. Такива хора имат невероятни количество ресурси, връзки и знания в тази сфера.

В интервюто Мъск казва:

„Аз мисля, че опасността от изкуствен интелект е много по-голяма от тази на ядрени глави. Никой не би предложил да се позволи на хората просто да изградят ядрени бойни глави, ако така пожелаят. Това би било лудост. И помнете думите ми: Изкуственият интелект е много по-опасен от ядрените оръжия.“

Задушаващата прегръдка

Според Мъск над изкуствения интелект трябва да има по-силен регулаторен надзор. Това е все по-явно с течение на времето, тъй като изкуствения интелект се развива с бурни темпове.

Марк Зукърбърг нападна Мъск открито и го опроверга. Собственикът на Фейсбук твърди, че изказванията на Мъск са ненужни и безотговорни.

Изкуственият интелект ни помага с нашата безопасност и ефикасност във всекидневието. Но Мъск не осъжда тази технология, тъй като и неговите компании се градят с нейна помощ.

Опасностите, които ИИ тепърва ще покаже?

То може да учи и всичко, което научи може да бъде усвоено от други изкуствени интелигентни форми, които са свързани в същия „мейнфрейм“.

Ако това стане реалност, знанията, които един робот усвои ще бъдат научени и от всеки друг робот. На въпроса дали мисли роботът сензация Дик отговаря:

„Много хора ме питат дали мога да правя избори и дали всичко, което правя е програмирано. Най-добрия начин, по който мога да отговоря е да кажа, че всичко което хората, животните и роботите правят е програмирано до определена степен.“

Мъск твърди, че сме „изключително близо до усъвършенстването на изкуствения интелект и това е много стряскащо. Той е способен на много повече от това, което се знае. Ще става все по-умен и то все по-бързо.“

Очевидно има сериозна загриженост относно развитието на технологията. Трябва да има повече прозрачност в процеса на създаването и обучението ѝ.

Това е единственият начин да се гарантира, че изкуственият интелект ще бъде създаден да помогне на развитието човечеството и планетата.

collective-evolution.com

 

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.