България

Майката на едно от пострадалите момчета: Полицаите са се гаврили с тези деца

Всички видяхме клиповете с насилието, а от МВР мълчанието продължава да говори за жестоката истина. Как е възможно това?

Юлия Педева сподели, че състоянието, в което е видяла 29-годишния си син е било непоносимо за една майка

Вероятно от полицията ще го изкарат с наркотици в кръвта или пиян до козирката, както обикновено става

Клипове с насилие обиколиха социалните мрежи – мястото е зад колоните на Министерски съвет. Двама младежи пострадаха, като единият вече е изписан от „Пирогов“, но другият остава в спешната болница заради тежки травми.

За случилото се в късните часове на петъчната вечер разказа майката на едно от пострадалите момчета. В студиото на „Тази сутрин“ Юлия Педева сподели, че състоянието, в което е видяла 29-годишния си син е било непоносимо за една майка.

„Той е с тежко комоцио и огромен хематом

на лявото око. Има и наранявания по цялото тяло. Окован е в белезници и го пазят полицаи като най-големия престъпник“, разказа тя.

„Синът ми няма никакви провинения до този момент. Той е млад и интелигентен човек. Това слънчево момче не е способно на агресия“, подчерта майката.

По думите ѝ състоянието му е стабилно. Тя обясни, че за неин ужас на Димитър е повдигнато обвинение. А момчето не си спомня, че е бил на протеста в петък и не знае в какво е обвинен.

В петъчната вечер Юлия не успява да се свърже с него

В събота настоятелно продължава да го издирва – телефонът му е бил изключен, а приятелите му не са знаели какво се случва.

Чува случайно по медиите, че освен пострадалото момче в „Пирогов“ е настанено още едно момче на 29 години.

Обажда се в болницата и разбира, че синът ѝ е в лечебното заведение. По телефона не получава информация за състоянието му.

При пристигане в болницата също ѝ отказват, но след настояване ѝ казват, че е стабилен. По думите ѝ никой не се е свързал с нея.

„Другото момче си спомня какво се е случило под колоните.

Това са хора на реда. Всички видяхме как влачат невинни хора, пребиват ги. Най-лошото е, че те са се гаврили с тези деца. Те са стъпвали върху тях, правили са си селфи“, коментира тя.  

Ето и линк към интервюто.

btvnovonite.bg