България

Мерките падат, за да се върнат с още по-страшна сила скоро

Мерките падат една след друга, за да се върнат с още по-страшна сила. Твърде е вероятно да не вярвате днес, но потърпете до утре. И моля не се тревожете за бъдещето. Играта на котка и мишка продължва.

Защо е така ли? Защото ставащото в цял свят е повече от сериозна криза. Експерти от Медицинския център на Университета в Небраска смятат, че скоро няма да има ваксина.

Но това е логично и дори очаквано при положение, че конспиративни теории говорят за ваксина притежавана от института на Бил Гейтс.

Сега за друго, което може да ни се случи най-неочаквано.

„Много хубаво, не е на хубаво.“,

казва народа. Но тъй като позабравихме старите поговорки ще се чудим откъде ни е дошло ново по-силно ограничение.

Намеците за есенен „lockdown“, удобен термин, не са лишени от смисъл. Следете внимателно какво става по света и у нас. Четете новините с широко отворени очи и ги анализирайте. Ето последните например:

Нов ръст на заболелите в България

През изминалото денонощие са регистрирани нови 53 случая на коронавирус в страната, като 25 от заразените са настанени в болница, съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

По повод анализа на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, според който България е сред малкото страни, където заболелите не намаляват, а дори се увеличават.

Генерал Мутафчийски заяви, че у нас действително има повишение в броя на болните, но все още системата може да ги поеме.

Според шефа на НОЩ, забележете съкращението, гражданите трябва да проявят отговорност и да носят маски на закрито – в градския транспорт, магазините.

Относно контрола главният здравен държавен инспектор каза, че се правят проверки, но обектите, които подлежат на контрол като магазини и заведения са десетки хиляди и няма как контролиращите да са навсякъде. 

От всичко, което наблюдаваме

тези дни става ясно, че сме на стъпка от връщането на старото положение. Не вярвате ли? Помислете си отново.

При още малко натиск системата, която и без това е пробита, ще гръмне със страшна сила. И това не е пророческо виждане, а сериозен казус пред здравеопазването ни.

Съединените щати остават страната с най-много жертви. Президентът Доналд Тръмп обяви, че работната група, координираща борбата с коронавируса се разпуска.

Белият дом ще измести фокуса си от разпространението на заразата, към възобновяване на икономиката. Изборите чукат на вратата и Тръмп е притеснен.

Великобритания стана втората най-засегната държава в света с над 30 хиляди жертви.

В Русия за пореден ден бяха регистрирани над 10 хиляди нови случаи.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна с 947 за последното денонощие и достигна 164 807.

В сряда испанският парламент одобри удължаването за четвърти път на извънредното положение, въведено в страната заради новия коронавирус. Удължаването е с още 15 дни до 24 май.

Сега става ли ясно, че ние сме на стъпка от въвеждането на още по-сериозни мерки. Или просто ще се изчака да се задъха системата до краен предел и тогава сами ще молим за карантина.

Есента ще бъде непредвидима. Но лятото още повече. Пътуванията в чужбина са с големи въпросителни. Прогнозите на най-добрите експерти са стряскащи. И всичко това с една цел.

Когато ваксината е готова, ако вече не е както светът мисли, да хукнем с всички сили и умоляваме за вълшебната инжекция. Защото без нея никой няма да може да пътува зад граница.

Вероятно ви се струва нереално ставащото наоколо? Повярвайте самата истина е. Въвеждането на тотален контрол е в разгара си, маскиран толкова удобно. Вие как мислите, кой ще спечели от всичко това – ние или те?